De Japanse industriële groep Sumitomo koopt zich voor 100 miljoen euro in in Parkwind, dat de zeewindparken van Colruyt Group overkoepelt. Dat schrijft De Tijd.

In juni maakte Colruyt bekend meer in haar offshorewindparken te willen investeren. Een maand later koopt het Japanse conglomeraat Sumitomo Corporation zich voor 100 miljoen euro in in Parkwind. Met dat geld kan de uitbreiding van de windparken van Colruyt in de Noordzee versneld worden. In ruil krijgen de Japanners participaties in de windparken: 39% in Belwind en 33.3% in Northwind. “Door met deze partner in zee te gaan, versterkt Parkwind zijn mogelijkheden om de productie van duurzame energie op zee uit te bouwen. Het bevestigt onze positie als toonaangevend bedrijf in Europa op het vlak van het ontwikkelen, bouwen en runnen van offshore windparken, verder uit te bouwen,” zegt Wim Biesemans, CEO van Parkwind.

Colruyt en haar partners blijven nog aan boord, maar de retailer uit Halle liet eerder al verstaan de participatie van de groep in Parkwind op termijn af te bouwen en de windparken te willen verzelfstandigen.