Op woensdag 18 juli opent OKay zijn 129ste winkel in Heusden. Het gaat daarbij om de eerste OKay-vestiging met een Collect&Go-afhaalpunt. Na de test zullen OKay en Collect&Go evalueren of ze het project verderzetten en eventueel uitbreiden naar andere winkels.

Colruyt Group opent zijn 129ste OKay-winkel in Heusden. Het verkooppunt dat zich uitstrekt over een oppervlakte van 650m2 is de eerste OKay-winkel die een Collect&Go-afhaalpunt mag uittesten. “Het is de allereerste OKay waar zo’n afhaalpunt uitgetest wordt”, zegt Fabrice Gobbato, algemeen directeur bij OKay. “Klanten kunnen er de producten uit het assortiment van Colruyt ophalen die ze via Collect&Go reserveren. De OKay-medewerkers volgden een opleidingstraject en zitten vol energie om aan de test te beginnen.”

De OKay-winkels voldoen aan beide voorwaarden voor een Collect&Go-afhaalpunt: ze bevinden zich langs invalswegen dicht bij dorpskernen en hebben een goede parkeergelegenheid. Na de test zullen OKay en Collect&Go evalueren of ze het project verderzetten en eventueel uitbreiden naar andere winkels.

 

Fris en modern ingericht

OKay Heusden behoort tot de nieuwe generatie OKay-winkels en heeft een frisse, moderne inrichting. In de freshmart zorgen de brede gangen en de grote glazen wanden voor een aangename winkelervaring. Het uitgebreide aanbod vers fruit en groenten komt er volledig tot zijn recht. Elke dag wordt er vers brood geleverd en de medewerkers bakken zelf kwaliteitsvolle koffiekoeken en broodjes af in de bakoven.

OKay biedt een gevarieerde mix van nationale merken, het eigen merk Boni Selection en discountmerk Everyday. De buurtsupermarkt is eveneens voorzien van een ‘Easy Cooking’-toog. Hierin liggen alle ingrediënten om seizoensgerechten mee te maken. Klanten die snel een maaltijd zoeken, hoeven dus niet meer de hele winkel te doorkruisen.

 

Milieu-impact zo laag mogelijk

“OKay hecht veel belang aan energiezuinig bouwen, met een zo laag mogelijke milieu-impact. Daarom werken we in onze OKay-winkels zoveel mogelijk met duurzame technieken en materialen”, zegt Fabrice Gobbato nog. De ledverlichting in de winkel van Heusden zorgt bijvoorbeeld voor 30% minder energieverbruik en het regenwater wordt hergebruikt voor de toiletten. Het gebouw is ook extra goed geïsoleerd en het ventilatiesysteem recupereert 75% van de warmte uit de lucht. Dankzij de koelinstallatie op propaan, een natuurlijk koelmiddel dat veel milieuvriendelijker is dan chemische koelgassen, daalde de CO2-uitstoot van de koeling met 90%.