Colruyt is gestart met een nieuw foodconcept, waarbij klanten in Brussel maaltijden kunnen bestellen bij de supermarktketen. Volgens Colruyt is het een antwoord op de vraag van de consument naar 'snelle, verse, gezonde maaltijden', weg van fast food.

Rose Mary, zo heet de maaltijddienst die Colruyt gestart is. Vanuit de keuken van de Colruyt Group Academy in Ukkel, waar sinds de lockdown geen workshops meer plaats vinden, maken chef-koks met de hulp van medewerkers van Colruyt met een opleiding als kok of met een achtergrond in horeca maaltijden klaar. Zij bereiden er verse, kwalitatieve, lekkere en wat specialere maaltijden, ingedeeld in 3 categorieën: twisted classics, tasty healthies en world kitchen. “We zien Rose Mary als een gezonder alternatief voor andere maaltijdbezorgdiensten, waarbij mensen maaltijden bestellen die lekker zijn en waar ze blij mee zijn. De maaltijden van Rose Mary zijn dan een sneller en handiger alternatief voor zelf koken, omdat de maaltijden 'kant en klaar' zijn, dus al gekookt en alleen nog maar opgewarmd hoeven te worden”, aldus woordvoerster Silja De Cock. 

“Volgens ons is dit nieuwe concept, deze convenience cuisine, een antwoord op de vraag van de consument naar 'snelle, verse, gezonde maaltijden', weg van fast food. De versheid is meteen ook de grootste troef van Rose Mary: klanten bestellen voor 12 uur en krijgen hun maaltijd 's avonds aan huis geleverd door een fietskoerier. Voorlopig speelt zich dit enkel af in het Brusselse, aangezien het hier gaat om een nieuw foodconcept dat nog heel erg in z'n kinderschoenen staat. Het is nog maar net gelanceerd en we gaan het de komende weken dan ook nog bijschaven waar nodig.” Bestellen en thuis leveren is momenteel enkel mogelijk in de regio Brussel en meer bepaald Ukkel, Vorst, Sint-Gillis, Watermaal-Bosvoorde, Elsene, Etterbeek, Oudergem, Sint-Pieters-Woluwe en Sint-Lambrechts-Woluwe, maar de droom is om het ook naar elders uit te breiden, zo klinkt het.