Colruyt gaat haar jongste winkelformule Cru herkapitaliseren. De retailgroep pompt 10 miljoen in de luxesupermarkt, die dit jaar nog twee vestigingen opent. 

 

De herkapitalisering is vooral bedoeld om de opstartverliezen van Cru weg te werken. Dat schrijft de website De Rijkste Belgen en wordt bevestigd door Colruyt. Puur, de vennootschap die de Cru-winkels overkoepelt, kijkt per 31 maart 2016 aan tegen 4 miljoen opstartverliezen.

“Puur sloot zijn boekjaar af op 31 maart 2016 en dat met een verlies van 2,1 miljoen euro. Voor het vorige en eerste boekjaar bedroeg dat verlies 1,82 miljoen euro. Daarmee was het kapitaal van 5 miljoen euro zo goed als weggevreten”, schrijft De Rijkste Belgen. Door nu 10 miljoen bij te pompen en het het verlies weg te boeken, beschikt Puur terug over 11 miljoen kapitaal.

Twee openingen

De eerste Cru-vestiging opende eind 2014 de deuren in Overijse. Dit jaar openen nieuwe winkels van het kwaliteitsconcept in Gent (Kouter) en Wijnegem (project Kanaal). Colruyt blijft Cru wel een "test" noemen. De retailgroep zegt ook dat de twee testwinkels in Gent en Wijnegem “mede bepalend” zullen zijn voor de verdere uitrol van het concept.