Colruyt Group opent in het najaar van 2014 een tweede distributiecentrum voor Collect&Go, de online boodschappenservice van de winkelketen Colruyt. De groep wil met die investering inspelen op zijn groei en de stijging van het aantal online bestellingen opvangen.

Het nieuwe logistieke centrum in de industriezone Everbroekveld in Erpe-Mere heeft een oppervlakte van 9.000 m², ligt dicht bij de E40 en is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Logistieke medewerkers zullen er, net zoals in het bestaande DC in Zaventem, reservaties klaarzetten voor nabijgelegen winkels en stand-alone afhaalpunten. Zo ontlast dit nieuwe distributiecentrum een aantal Colruyt-winkels, aangezien de meeste Collect&Go-bestellingen vandaag nog in de winkels worden klaargezet. Met de nieuwe locatie aan de andere kant van de Brusselse ring, kan Collect&Go bovendien de toelevering in het westen van het land beter verzorgen. Het gebouw wordt gehuurd en is vanuit een duurzame reflex uitgerust met zonnepanelen. Het rendement van die installatie helpt mee het energieverbruik beperken en de CO2-uitstoot reduceren.

Vierde generatie winkel Volgende week dinsdag opent Colruyt in Halle ook een eerste Colruyt-winkel van de 4degeneratie. Het winkelconcept zou verjongd en opgefrist worden. “Er breekt een nieuwe generatie aan voor Colruyt Distributie, een waarbij we nog meer uiting willen geven aan onze essentie. We zijn al een tijdje bezig met het vereenvoudigen van onze merken. Nu hebben we ook de hele winkelbeleving - van inrichting tot communicatie - volledig herbekeken, opgefrist en verjongd.”, klinkt het in een persmededeling.