Cru, de versmarkt van Colruyt Group, komt naar Gent. Dat heeft Colruyt bevestigt in een persbericht. De tweede vestiging opent in het voorjaar van 2016 aan de Kouter. 

Cru, het nieuwe concept van Colruyt, dat focust op authenticiteit, vakmanschap en kwaliteit is na een eerste jaar testen in een gerenoveerde vierkantshoeve in Overijse, klaar voor een uitbreiding in een stedelijke omgeving. De tweede vestiging wordt een testproject aan de Kouter in Gent en opent in 2016 de deuren. Het zal eruit zien als een grote, open markt-ruimte met tien métiers, waar ook ruimte is tot consumptie.

"De tweede vestiging is niet toevallig in Gent", zegt Jean-Pierre Roelands, directeur van Cru: "3 van de kernmedewerkers van ons concept Cru zijn rasechte Gentenaren. Waar we komen, willen we telkens 'kind van de streek' zijn. De locatie aan de Kouterdreef is ideaal om voeling te krijgen met een vestiging in het centrum van de stad. Deze test zal dan ook mede bepalend zijn voor de verdere uitrol van Cru."

De eerste vestiging van Cru opende in november 2014 de deuren in een gerenoveerde vierkantshoeve in Overijse. De geruchtenmolen draaide al langer over een tweede vestiging van Cru.