Retail Partners, de tak van Colruyt Group die de zelfstandige winkels overkoepelt, krijgt er twee nieuwe vestigingen bij. Het gaat om Spar-winkels in Laneffe en Emelgem.

De nieuwe Spar in het West-Vlaamse Emelgem opende al in juni de deuren en wordt uitgebaat door Peter Taillieu, die ook al een Spar-winkel heeft in Kachtem. De winkel is 1.032 vierkante meter groot en werd helemaal verbouwd tot een modern ingerichte winkel.

Op donderdag 9 juli opent er nog een gloednieuwe Spar-winkel in Laneffe, een deelgemeente van Walcourt (provincie Namen). De winkel wordt opengehouden door Valérie Duchateau, die opvallend genoeg sinds 2009 ook een Supra-winkel van de groep Lambrechts (die andere Spar-licentie houder) uitbaat in het centrum van Walcourt.

Daarnaast heropende op 2 juli ook nog eens Spar Mariembourg. Deze Spar-winkel in de provincie Namen, werd 3 dagen gesloten om een heleboel verbouwingswerken uit te voeren.  De verkoopoppervlakte van de winkel werd vergroot van 460m²  naar 790m² en verandert van Eurospar naar Spar. 

Colruyt Group zet volop in op de expansie van het Spar-enseigne en plant in augustus nog nieuwe winkels Sint-Stevens-Woluwe en Gembloers. Tegelijkertijd vervangt het alle Eurospar en Spar-logo's door het vernieuwde Spar-logo met de signatuur van Colruyt Group. Momenteel is dat al bij een 35-tal winkels gebeurd.