Vanaf nu zijn de Lekker Koken-maaltijdboxen van Colruyt beschikbaar in 77 afhaalpunten. Tot nu toe waren er 23 afhaalpunten, hoofdzakelijk in het noorden van het land. Nu komen er echter 19 nieuwe afhaalpunten bij in Walonië, 29 in Vlaanderen en 6 in Brussel. "We krijgen veel positieve reacties van klanten en vragen om de maaltijdbox ook in hun afhaalpunt aan te bieden. Daarom hebben we beslist om de uitrol ervan te versnellen." 

Afgelopen oktober lanceerde Colruyt zijn eigen ‘Lekker Koken’-maaltijdbox die beschikbaar was in 13 afhaalpunten. Elke maaltijdbox bevat alle ingrediënten en bijhorende receptfiches voor drie maaltijden. In tegenstelling tot andere retailers focust Colruyt zich specifiek op gezinnen met kinderen en is er geen sprake van een abonnementsformule. “Onze klanten kiezen zelf óf en wanneer ze een maaltijdbox bestellen. Wij passen ons aan de routine van de klant aan, en niet omgekeerd”, aldus de retailer. Toch is Colruyt zeker niet de enige die maaltijdboxen op de markt bracht. Zo introduceerde Carrefour zijn Simply You Box, Delhaize zijn Click & Cook, en bracht ook Albert Heijn zijn Allerhande Box in Nederland uit. Een slimme manier van de retailers om te concurreren met aanbiedingen van bedrijven als Hello Fresh of Smartmat.

Ondertussen is het aantal afhaalpunten al opgedreven met 10 nieuwe Collect&Go-punten, maar daar komen er nu nog eens 54 bij door de vele positieve reacties van klanten die ook een afhaalpunt in hun buurt willen. " Veel klanten vroegen daarnaar omdat ze zo makkelijker boodschappen kunnen doen bij Colruyt. Daarom hebben we beslist om de uitrol ervan te versnellen”, reageert Guy Elewaut, directeur marketing bij Colruyt. Heel concreet zullen er de komende maand maar liefst 29 nieuwe afhaalpunten in Vlaanderen openen, 19 in Wallonië en 6 in Brussel. Dat brengt het totaal op zo’n 77 afhaalpunten.

Collect&Go-afhaalpunten gebruiken

Colruyt kiest er bewust voor om zijn eigen boodschappenservice Collect&Go-afhaalpunten in te zetten bij de levering van zijn maaltijdboxen. "Het voordeel daarvan is dat de klanten hun maaltijdbox samen met hun gewone boodschappen, zoals water, fruit en wc-papier, kunnen reserveren en afhalen bij Collect&Go", zegt Guy Elewaut.

Eenvoudige, snelle en kindvriendelijke gerechten

De Lekker Koken-maaltijdbox is speciaal ontwikkeld voor gezinnen met kinderen. Colruyt maakt gebruik van de culinaire expertise van zijn Lekker Koken-team. De maaltijdbox bevat alle ingrediënten en bijbehorende receptfiches voor drie maaltijden. "Alle recepten zijn kindvriendelijk en eenvoudig en vragen maximaal 30 minuten werk. We testen ze zelf uitgebreid in een gezinssituatie; zo zijn we zeker dat ze bij kinderen in de smaak vallen. Denk maar aan kip-kerrie, visbrochettes of een groentepizza", zegt Hélène Thonnart van het kookteam. Elke maandag worden de recepten vervangen door drie nieuwe, die klanten een week op voorhand kunnen raadplegen via collectandgo.be.

Twee formaten

De maaltijdbox is beschikbaar in twee formaten in functie van de grootte van het gezin. De ene box bevat 3 porties (2 volwassenen + 1 à 2 kinderen), de andere 4 (2 volwassenen + 2 à 3 kinderen). Colruyt voorziet telkens volwaardige porties van 200 gram groenten en een evenwichtige variatie van vlees, vis en veggie. "Daarvoor baseren we ons op de richtlijnen van onze eigen voedingsdeskundigen. We willen een aangepaste oplossing bieden voor onze klanten die ondanks hun drukke gezinsleven toch een voedzame en lekkere maaltijd op tafel willen zetten", aldus Hélène Thonnart.

Laagste prijs

De kleinste maaltijdbox kost 52 euro, de grootste is verkrijgbaar voor 59 euro. De vaste servicekost van 5,50 euro van Collect&Go is daar niet bijgerekend, maar die dekt ook alle andere boodschappen die de klant reserveert. Colruyt biedt ook voor de maaltijdbox de laagste prijs. "We hebben alle concurrenten uitgebreid geanalyseerd en dit is de laagste prijs van het moment", zegt Guy Elewaut. "Komt er een goedkopere maaltijdbox van vergelijkbare kwaliteit op de markt, dan passen wij onze prijs aan."