Colruyt neemt Culinoa over, het foodservicebedrijf dat meer dan 100 grootkeukens van zorginstellingen in België begeleidt en bedient. 

Culinoa is een belangrijke speler in maaltijdverzorging in de Belgische zorgsector die woonzorgcentra en andere instellingen ondersteunt bij de uitbating van hun grootkeukens. Culinoa heeft 20 jaar ervaring en is gevestigd in Gembloux (België). Het biedt producten aan scherpe prijzen aan en ondersteunt zorginstellingen ook bij de opmaak van evenwichtige voedingsplannen, receptkaarten en menu’s, bij het opzetten van een efficiënt organisatiemodel en bij de opleiding van het keukenpersoneel. De overname kadert in Colruyt Group’s ambitie om in te spelen op de evoluerende behoeften van professionele klanten en om kwalitatieve catering te bevorderen. Solucious en Culinoa werkten al geruime tijd samen. 

Door de overname kunnen de partners hun samenwerking verder verdiepen en kennis uitwisselen. Door deze investering kan Colruyt Group haar foodservice-expertise versterken, nog beter tegemoetkomen aan de noden van zorginstellingen en kwalitatieve maaltijdzorg in België ondersteunen. Over de overnameprijs is niets bekend. “Door de overname vergroot Colruyt zijn ‘share of stomach’, net zoals Albert Heijn dat doet met zijn bedrijfskantines”, zegt Pierre-Alexandre Billiet, CEO van Gondola. “Dat is de toekomst. Nieuwe opportuniteiten komen eraan en dan moet je als retailer of grossier nu op de kar springen.”