De resultaten van de Belgische distributiegroep Colruyt werden bekend gemaakt en zijn hoger dan verwacht. De omzet stijgt met 7,8% naar 7,85 miljard euro en dat in een verder verzwakkend economisch klimaat. Analisten voorspelden een gemiddelde groei van 7%. "De positieve evolutie van ons marktaandeel is het resultaat van sterke verkoopsresultaten als gevolg van een sterke focus op de positionering van elke activiteit van de groep", verklaart Colruyt.

De bedrijfscashflow (Ebitda) steeg met 9,7% naar 681,4 miljoen euro. De winst van het boekjaar, waarvoor analisten een lichte daling voorspelden, stijgt met 1,5% naar 342,9 miljoen euro. De hele groep verbeterde in alle inkomstenactiviteitssegmenten, met als grootste stijger de tankstations: + 29,3% inkomsten, +10% volume.

De omzet van de Colruyt supermarkten op de thuismarkt steeg met 6% naar bijna 5 miljard euro. Deze groei zorgt voor de groep uit Halle voor een MAD van 25,45%, vergeleken met 24,5% van het vorig boekjaar, waardoor de achterstand met de Belgische nummer 1 (Delhaize) die vorig jaar 25,8% MAD had, nog kleiner wordt.

De voorspellingen voor het boekjaar 2012-2013 zullen tijdens de algemene vergadering van 26 september worden bekend gemaakt