Na een lange testperiode, brengt supermarktketen Colruyt een eigen maaltijdbox op de markt. De ‘Lekker Koken’-maaltijdbox is gericht op gerechten voor het hele gezin en is volgens Colruyt de goedkoopste op de markt.

Begin dit jaar maakte Colruyt bekend dat het aan een eigen antwoord op de maaltijdboxen van HelloFresh aan het werken was. De supermarktketen startte eind januari een test met medewerkers voor maaltijdboxen voor gezinnen met kinderen. Meer dan een half jaar later, is de maaltijdbox klaar voor een publieke lancering.

 

Lekker Koken

De maaltijdbox werd ‘Lekker Koken’ gedoopt en is speciaal ontwikkeld voor gezinnen met kinderen. “Alle recepten zijn kindvriendelijk, eenvoudig en klaar binnen maximaal 30 minuten. We testen ze zelf uitgebreid in een gezinssituatie, zo zijn we zeker dat ze bij kinderen in de smaak vallen. Denk maar aan kip-kerrie, visbrochettes of een groentepizza”, zegt Hélène Thonnart van het Lekker Koken-kookteam.

 

Twee formaten, drie recepten

De maaltijdbox is beschikbaar in twee formaten in functie van de grootte van het gezin. De ene box bevat drie porties (2 volwassenen + 1 à 2 kinderen) en de andere vier porties (2 volwassenen + 2 à 3 kinderen). Colruyt voorziet telkens volwaardige porties van 200 gram groenten en een evenwichtige variatie van vlees, vis en veggie. 

Elke maaltijdbox bevat alle ingrediënten en bijhorende receptfiches voor drie maaltijden. Elke maandag worden de recepten vervangen door drie nieuwe, die klanten een week op voorhand kunnen raadplegen via collectandgo.be.

Vandaag bestellen, morgen afhalen

Klanten kunnen hun maaltijdbox ook bestellen via de website van Collect&Go (voorlopig nog niet via de Collect&Go-app). Colruyt klopt zichzelf op de borst dat het de snelste op de markt is. Marketing directeur Guy Elewaut: “We zijn de enige op de markt bij wie je tot middernacht kan bestellen en de dag nadien al kan afhalen. Dat kan op elke dag van de week, behalve op zondag. Bij ons is er geen abonnementsformule: onze klanten kiezen zelf óf en wanneer ze een maaltijdbox bestellen. Wij passen ons aan de routine van de klant aan, en niet omgekeerd.”

13 afhaalpunten

De maaltijdbox afhalen doe je ook bij een Collect&Go-punt. De winkelketen start in eerste instantie met 13 afhaalpunten, vooral in en rond Oost-Vlaanderen. Vanaf volgend jaar wordt Lekker Koken gradueel uitgerold in de rest van het land. “Bij Colruyt hebben we de gewoonte om nieuwigheden stapsgewijs te introduceren. De bedoeling is om in 2018 het aantal afhaalpunten gestaag uit te breiden”, aldus Guy Elewaut.

Colruyt kiest er bewust voor om zijn eigen afhaalnetwerk in te zetten. “Het voordeel daarvan is de ‘one-stop shopping’. Klanten kunnen hun maaltijdbox samen met hun gewone boodschappen, zoals water, fruit en wc-papier, bestellen en afhalen bij Collect&Go.”

“Laagste prijs”

De kleinste Lekker Koken-maaltijdbox kost 52 euro, de grootste is verkrijgbaar voor 59 euro. Daar is de vaste servicekost van 5,50 euro voor Collect&Go wel niet bijgerekend, maar die kost dekt ook alle andere boodschappen die de klant bestelt, klinkt het. 

Colruyt zegt dat het ook voor de maaltijdbox de laagste prijs biedt. “We hebben alle concurrenten uitgebreid geanalyseerd en dit is de laagste prijs van het moment. Komt er een goedkopere maaltijdbox van vergelijkbare kwaliteit op de markt, dan passen wij onze prijs aan”, zegt Guy Elewaut nog.