Colruyt Group wil Belgische gezinnen steunen die Oekraïense vluchtelingen opvangen. Daarom krijgen zij vanaf vandaag een Xtra-korting van 3% bij alle voedingsformules van de groep. De gastgezinnen zullen tot eind juni 2022 kunnen profiteren van de korting. 

Colruyt Group wil als Belgische marktleider zijn verantwoordelijkheid opnemen in deze humanitaire crisis. Aangezien de Belgische bevolking sterk betrokken is bij de opvang van kwetsbare gezinnen die Oekraïne moesten ontvluchten, komt de retailer met een speciale actie. Vanaf vandaag schenkt Colruyt Group gastgezinnen die Oekraïense vluchtelingen opvangen namelijk een Xtra-korting van 3%. Deze korting is geldig bij Colruyt Laagste Prijzen, Collect&Go, OKay, OKay Compact, Bio-Planet en Spar Colruyt Group. “De Belg heeft het vandaag niet makkelijk met stijgende prijzen voor onder andere de energiefactuur, en we komen net allemaal samen uit een wereldwijde pandemie”, stelt Koen De Maesschalck, hoofd Public Affairs bij Colruyt Group en verantwoordelijk voor dit project. “En dan nóg merken we een grote solidariteit bij onze landgenoten, die massaal aangegeven hebben een tijdelijke thuis te willen bieden aan de vluchtelingen uit het oorlogsgebied. Die gezinnen die al vaak in onze voedingsformules kwamen winkelen, worden vandaag nog groter nu ze vluchtelingen opvangen. We willen die gastgezinnen daarom extra ondersteunen.”

Om van de korting te kunnen genieten moeten gastgezinnen zich registreren via de speciaal aangemaakte webpagina Mijnxtra.be/gastgezin (NL) of Monxtra.be/familledaccueil (FR) en daar hun persoons- en Xtra- gegevens achterlaten. “Ze doen dat met een verklaring op eer”, klinkt het. Vervolgens wordt zo snel mogelijk een optie in hun Xtra profiel geactiveerd die een korting van 3% op hun aankopen mogelijk maakt. De korting, die voorlopig loopt tot 30 juni 2022, is niet cumuleerbaar met andere kortingen op het totaalbedrag van het kasticket en geldt niet op brandstof, energie, rookwaren, vouchers, geschenkkaarten- en boxen, pretparktickets en gemeentelijke vuilniszakken. Enkel particulieren kunnen zich registreren als gastgezin. Colruyt Group bekijkt ook of het de ingeschreven gastgezinnen nog extra voordelen kan aanbieden vanuit de andere formules van Colruyt Group, zoals Dreamland en Dreambaby.