Industriële bakkerij Roelandt Group komt in handen van Colruyt Group, dat maakte die laatste zelf bekend. Met deze overname zet Colruyt Group verder in op verticale integratie van verse producten en komt de hele broodwaardeketen in eigen beheer. 

Het Belgische familiebedrijf Roelandt Group is één van de belangrijkste industriële bakkerijen in België, actief in de productie en verkoop van vers, voorgebakken en diepgevroren brood, sandwiches en patisserie aan een brede waaier van B2B-klanten zoals koude bakkerijen, nationale en internationale groothandelaars en distributeurs. De verse producten worden hoofdzakelijk in België geleverd, terwijl de voorgebakken en diepgevroren producten worden geleverd in geheel West-Europa. Dat Colruyt Group er nu voor kiest om de bakkerij over te nemen, komt niet helemaal onverwacht. De twee bedrijven investeren namelijk al sinds 2012 samen in een gezamenlijke activiteit onder naam van Roecol. Bovendien speelt brood een belangrijke rol binnen de supermarktketen.

Via de nieuwe divisie “Fine Food Bread” binnen Colruyt Group zal voortaan onder andere de volledige supply chain en kwaliteitscontroles van brood en patisserie beheerd worden, en zal verder ingezet worden op productinnovaties. "Op die manier wordt verder gefocust op de groei van dit segment bij de verschillende winkelformules van de groep", klinkt het bij de groep. "Het assortiment kan nu beter afgestemd worden op de verschillende winkelformules en er zal op een nog efficiëntere manier geproduceerd en beleverd worden. Dat geeft mogelijkheid tot verdere groei en nieuwe opportuniteiten van dit segment." Met deze overname versterkt Colruyt Group de Belgische verankering van haar activiteiten, waarvan broodproductie nu integraal deel uitmaakt en benadrukt ze het belang van investeren in lokale productie. Hoeveel de groep betaalde voor de overname is niet duidelijk.