Het distributiecentrum van Colruyt Group op Dassenveld in Halle heeft een nieuwe installatie in gebruik genomen die de flow van de diepvriesgoederen grotendeels automatiseert. Het systeem is vooral bedoeld om de arbeidsomstandigheden voor de medewerkers comfortabeler te maken, meer bepaald door de temperatuurvariaties t.o.v. de buitentemperatuur te beperken. 

De automatisatie zorgt voor meer efficiëntie en kan 3.000 colli’s per uur klaarmaken. Elke dag vertrekken er vanuit Dassenveld 35.000 diepvriescolli’s naar de winkels van Colruyt, Bio-Planet en OKay in België.

Meer comfort voor de medewerkers

Terwijl de medewerkers vroeger in de opslagruimte werkten bij een temperatuur van min 27° C, staan ze nu voortaan alleen nog op het einde van de lijn opgesteld, waar het 3 graden ‘warm’ is. Met de hulp van een specialist werd ook de ergonomie verbeterd: de operatoren kunnen nu de hoogte van hun werkpost regelen. De ingebruikname van de installatie heeft ten slotte ook voor een nieuwe werkregeling met meer afwisseling gezorgd.

Automatisering

Het nieuwe systeem is ontwikkeld door automatisatiespecialist Intrion. De inkomende palletten worden zo veel mogelijk automatisch ontstapeld, waarna de dozen via een lijn met 27.000 schotels automatisch naar de opslagruimte gaan. Daar worden de goederen met 75 shuttles automatisch op de juiste plaats gezet.