Inwoners uit Halle kunnen voortaan gratis met de Colruyt-bus naar de supermarkt. De retailer zet daarvoor zijn ‘kantoorbus’ in die sinds september 2016 wordt gebruikt om Colruyt-medewerkers naar het werk te brengen. Dat schrijft De Standaard.

Niet iedereen heeft een wagen en niet iedereen is even mobiel. Voor deze consumenten is het soms dan ook erg moeilijk om naar de supermarkt te gaan. Colruyt heeft daarom besloten om klanten die minder mobiel zijn of geen auto hebben gratis naar zijn winkel in Halle te brengen. Ter herinnering, sinds september 2016 test Colruyt zijn eigen ‘kantoorbus’. Dagelijks pendelen een honderdtal medewerkers van Colruyt Group van Gent naar hun werkplek in Halle dankzij een nieuwe autocar die is uitgerust met alle faciliteiten die ook aanwezig zijn in een standaard bureau (internet, printer, stopcontacten, toilet, koffiemachine enzovoort). Dankzij het rijdende kantoor hoeven de werknemers zich niet druk te maken over files en zou ook de balans tussen werk en privéleven verbeteren. Werknemers kunnen namelijk tijdens de busrit al werken, waardoor ze op het einde van de dag vroeger naar huis kunnen.

Colruyt wil deze kantoorbus tijdens de dag nu ook inzetten als gratis bus voor klanten. De Halse groep organiseert dit project in samenwerking met het lokale OCMW. Concreet worden klanten elke maandagvoormiddag opgehaald in het centrum van Halle, waarna ze naar de Colruyt-winkel worden gebracht, hun boodschappen kunnen doen en vervolgens terug worden gebracht naar drie ophaalpunten. “Het hoeven niet per se OCMW-klanten te zijn. Iedereen kan mee, maar geïnteresseerden moeten zich vooraf inschrijven via ons Apporto-platform”, verduidelijkt Silja Decock aan De Standaard.

Tijdens de eerste busrit werden al een tiental klanten vervoerd. Daarbij ging het om OCMW-klanten die in schuldbemiddeling zitten en geen auto hebben. In de komende weken wil Colruyt ook de inwoners van het bejaardentehuis in Halle laten meerijden.