Colruyt Group gaat een nieuw logistiek distributiecentrum bouwen in Henegouwen, op de grens van de Waalse gemeenten Ollignies en Ghislenghien. Het verdeelcentrum zou begin 2015 opengaan en voor 350 jobs zorgen. Gondola sprak met Olivier Massin van de dienst Expansie van Colruyt.

Wanneer zal de bouw klaar zijn? “De bouw start in principe in augustus, als onze bouwaanvraag wordt goedgekeurd. Tegen eind 2014 of begin 2015 wordt het einde voorzien en wordt het centrum ook operationeel.” Waarom deze locatie? “Die is gelegen naast de E429 en vlakbij het huidige centrum in Ghislenghien. Het is ook niet zo ver van Halle, waar we gecentraliseerd blijven. Bovendien is op de site nog plaats genoeg om in de toekomst verder uit te breiden, wat ook ons doel is op lange termijn.”

Waarom wordt het nieuwe centrum dan niet groter? “Het nieuwe centrum zal 30.000 m² groot zijn en zal vanaf de aanvangsfase 350 nieuwe jobs opleveren. Het huidige centrum in Ghislenghien is dan wel groter, maar op die 80.000 m² bevindt zich ook de koffiebranderij, wordt de wijn gebotteld, enzovoort. Het nieuwe distributiecentrum daarentegen zal louter logistiek zijn.”

Heeft Colruyt geen schrik om in crisistijd te investeren? “Oké het is crisis, maar we blijven wel groeien en daarom breiden we ook uit. Ook in economisch moeilijke tijden blijft Colruyt Group werkgelegenheid creëren en in Wallonië investeren.Voor dit project kregen we overigens de steun van de Waalse regering en Europa.”