Coca-Cola Enterprises wil zijn bottelarij in Gent tegen 2018 volledig vernieuwen en ombouwen tot een state-of-the-art-productievestiging. Hiervoor investeert het bedrijf zo'n 75 miljoen euro. De bottelarij wordt zo efficiënt worden dat er 120 jobs zullen verdwijnen in Gent.

Met de investering wil Coca-Cola Enterprises de productielijn voor glazen flessen en blikjes vernieuwen. Tegen 2018 wil het bedrijf een state-of-the-art-productievestiging worden. Om dit te bereiken moet de verouderde productie worden gemoderniseerd. Hierdoor zal de productieactiviteit in Gent voor lange tijd verankerd zijn. Daarnaast zullen 120 van de 438 jobs in de bottelarij verdwijnen.

De Gentse site van Coca-Cola Enterprises telt zeven productielijnen voor de productie van twaalf merken, waaronder Coca-Cola, Fanta, Sprite en Aquarius. Er wordt gebotteld in glazen flessen, blikjes en brikverpakkingen. Per jaar verdeelt de site zo'n 261 miljoen liter drank. Dagelijks vertrekken er 150 vrachtwagens naar klanten en distributiecentra in de regio.

Coca-Cola benadrukt dat de modernisering en het bijhorende jobverlies los staan van de eerder aangekondigde fusie tussen de drie belangrijkste bottelaars van Coca-Cola in Europa.