De winkels van Club in Leuven en Gent gaan de deuren sluiten. Daarmee verdwijnt de keten uit Vlaanderen. Overnemer Standaard Boekhandel wil met Club enkel nog aanwezig zijn in Wallonië en Brussel.

Door Club in april dit jaar over te nemen, ging Standaard Boekhandel voor geografische expansie richting Franstalig België. “We moeten nieuwe groeigebieden vinden, want de boekenmarkt is vandaag zo goed als verzadigd in Vlaanderen”, zei Geert Schotte, gedelegeerd bestuurder van Standaard Boekhandel toen.

Met de overname van Club kreeg het meteen een stevige voet aan grond in Brussel en Wallonië. Club heeft immers 18 winkels in Franstalig België.

In Vlaanderen is de keten minder bekend, met slechts 2 winkels in Leuven en Gent. Het merk verder uitbouwen in Vlaanderen zou een te grote investering vragen, en daarom heeft de directie van Standaard Boekhandel besloten  de Vlaamse winkels te sluiten.

Renovaties en nieuwe winkels

De overnemer gaat de bestaande Club-winkels wel renoveren, en plant ook nieuwe winkelopeningen. Standaard Boekhandel gaat daarvoor 10 miljoen euro investeren in Club. De eerste nieuwe Club-vestiging opent begin deze maand in Luik de deuren.