Chris Van Wettere (54), de huidige algemeen directeur van Okay en Bio-Planet, wordt vanaf 1 maart de nieuwe algemeen directeur van Colruyt Laagste Prijzen. Hij volgt daarmee Luc Rogge op, die begin 2014 vertrok en ondertussen tijdelijk vervangen werd door Frans Colruyt.

Van Wettere werkt al ruim 30 jaar voor Colruyt Group en stond eerst 10 jaar in de verkoop bij Colruyt. De jongste 12 jaar was hij als directeur OKay mee verantwoordelijk voor de expansie van de buurtwinkelketen, van 13 winkels in 2003 tot 107 vandaag. Van Wettere is vandaag nog algemeen directeur van OKay, OKay Compact en Bio-Planet, maar vanaf 1 maart wordt hij dus de nieuwe topman van de Colruyt-supermarkten. Hij zal daarbij ook tijdelijk de rol van marketingdirecteur opnemen.

Frans Colruyt nam het voorbije jaar tijdelijk de functie van algemeen directeur Colruyt op, na het vertrek begin 2014 van de vorige algemeen directeur Luc Rogge. Hij zal zich nu focussen op zijn rol als COO Retail en de verschillende retailformules van de groep verder aansturen. Jef Colruyt blijft in functie als CEO Colruyt Group.

Fabrice Gobbato (42) volgt Van Wettere op aan het hoofd van OKay en OKay Compact. Hij is op dit moment directeur verkoop en marketingcommunicatie bij OKay.