Stéfan Descheemaeker heeft besloten om zich terug te trekken uit zijn functie als CEO van Delhaize Europa. Dat heeft de Delhaize Groep bekendgemaakt.

Nadat de CEO van Delhaize America een maand geleden opstapte, doet de CEO van Delhaize Europa nu hetzelfde. Als gevolg van het ontslag zijn er vanaf 1 november 2013 enkele verschuivingen in het bestuur van de groep. Kostas Macheras, CEO van de activiteiten van de Groep in Zuidoost-Europa en Azië en lid van het Executief Comité van Delhaize Groep, zal rechtstreeks rapporteren aan de CEO van de Groep. En ook Dirk Van den Berghe, CEO van Delhaize België, zal rechtstreeks rapporteren aan de Groep rapporteren. ?

Frans Muller, de nieuwbakken CEO van Delhaize zegt er alvast naar uit te kijken met Macheras en Van den Berghe samen te werken. “Ik kijk er naar uit om met onze Groep CFO, Pierre Bouchut, samen te werken om de focus en prestaties van de hele Groep verder te bevorderen. Dit zal één van mijn voornaamste prioriteiten zijn, naast de rechtstreekse samenwerking met het Delhaize America team, terwijl ik op zoek ga naar de best mogelijke kandidaat om de functie van Delhaize America CEO in te vullen”, laat Muller optekenen.

Pierre-Olivier Beckers, die nog even CEO is van Delhaize, bedankt Stéfan Descheemaeker nog in een persbericht. “Zowel in zijn voormalige rol als CFO als in zijn functie als CEO Delhaize Europa was Stéfan een energieke leider die de aandacht van de onderneming voor de generatie van vrije kasstroom heeft verhoogd en het bedrijf op een hoger prestatieniveau bracht terwijl hij de waarden van de onderneming standvastig bleef promoten. Ik wil hem het beste wensen bij zijn toekomstige activiteiten”.