Dirk Van den Berghe neemt onverwacht ontslag als CEO van Delhaize België. Hij “heeft besloten om een rol te accepteren buiten het bedrijf”, klinkt het in een persbericht.

Dirk Van den Berghe was de opvolger van Michel Eeckhout en stond sinds begin 2012 aan het hoofd van de activiteiten van Delhaize in België en Luxemburg. Hij verlaat het bedrijf nu voor een nieuwe functie buiten Delhaize, al is nog niet duidelijk naar waar hij trekt. “De beslissing om te vertrekken was een moeilijke, maar ik ben van mening dat deze nieuwe opportuniteit de beste is voor mij en mijn familie op dit moment”, verklaart hij in een persbericht.

Delhaize zou meteen op zoek gaan naar een opvolger, en benadrukt dat er een “een toegewijd en bekwaam management team” is in België  “dat in staat is om de uitdagingen die we hebben aan te gaan en om onze mogelijkheden te benutten die we hebben om onze operaties te verbeteren." 

Het is al de derde topmanager die bij de Delhaize Groep opstapt sinds Frank Muller CEO werd. Roland Smith (ex-Delhaize America) nam ontslag bij de aanstelling van Muller, en Stéfan Descheemaeker (ex-Delhaize Europa) ging iets later weg.