Sander Van Der Laan stapt per 1 februari op als CEO van Albert Heijn. Zijn positie stond al even onder druk door de aanhoudende tegenvallende resultaten van Albert Heijn in Nederland. Van Der Laan wordt opgevolgd door Wouter Kolk. Dat heeft Ahold bekend gemaakt.

Sander Van Der Laan was sinds 2010 CEO van Albert Heijn, en heeft er een carrière van 16 jaar bij moederbedrijf Ahold op zitten. Per 1 februari vertrekt hij echter bij AH. Dat werd “in onderling overleg” beslist met Ahold.

Van Der Laan wordt aan de deur gezet omdat hij geen goed antwoord vond op de toenemende concurrentie van Jumbo en discounters Lidl en Aldi in Nederland. Al blijkt uit de laatste resultaten dat de omzet van Ahold in Nederland in Q4/29014 met 4,5% groeide, en over het hele jaar met 1,8%.

Nieuwe CEODe opvolger van Sander Van Der Laan is Wouter Kolk, die momenteel Executive Vice President Specialty Stores & New Markets bij Albert Heijn is. Tot 2013 was de Nederlander ook 6 jaar CEO van de internationale kledingretailer WE Fashion.