Het Duitse Ceconomy, bekend van onder meer Media Markt en Saturn, zou mogelijk zijn aandelen van Metro verkopen. Daarover voert het bedrijf momenteel volop gesprekken met de Tsjechische investeerdersgroep EP Investment. Zo schrijft Reuters.

EP Investment, een Tsjechische investeerdersgroep, wil zijn aandeel in Metro uitbreiden. Vorige week verkocht de Duitse investeerdersgroep Haniel nog 7,3% van zijn Metro-aandelen aan EP Investement en nam die laatste een optie op de overige 15,2% van Haniels aandelen in Metro. Toch lijkt zijn honger naar aandelen nog niet gestild. De Tsjechische investeerdersgroep voert volgens Reuters momenteel namelijk gesprekken met Ceconomy, het bedrijf achter onder meer Saturn en Media Markt, om diens aandelen te kopen. Ceconomy heeft namelijk nog zo'n 10% van Metro's aandelen in handen, sinds Metro Group vorig jaar gesplitst werd in food retailer Metro en elektronicaverkoper Ceconomy. Mocht de verkoop doorgaan en mocht EP Investment ook de overige aandelen van Haniel in handen krijgen, dan zou de Tsjechische investeerdersgroep meer dan 30% van Metro’s aandelen bezitten. Volgens de Duitse wetgeving is het dan toegestaan om ook een bod te doen op heel het bedrijf.

Toch is het voorlopig nog afwachten. “Er is nog niet beslist of en onder welke voorwaarden en condities een koopovereenkomst gesloten kan worden “, meldt Ceconomy in een persbericht.