CCV, service provider en leverancier van betaaloplossingen in Europa, en PAX Technology Limited, onderdeel van PAX Global Technology Limited en een van de toonaangevende leveranciers van elektronische betaalterminals, sluiten een joint venture. Zo willen ze de ontwikkeling van nieuwe betaaltechnologieën versnellen. 

C2P Convenient to Payments, de nieuwe joint venture van CCV en PAX, zal zich bezighouden met de ontwikkeling van nieuwe betaaltechnologie en richt zich in het begin vooral op de ontwikkeling van selfservice-oplossingen voor openbaar vervoer, tankstations, parkeergarages en vendingautomaten. Dankzij deze samenwerking worden CCV's kennis van hardwarespecificatie, hardware-ontwikkeling en software-integratie met oplossingen van derden, gebundeld met het wereldwijde verkoopnetwerk van PAX en zijn kennis van de ontwikkeling en productie van POS-betaalterminals.

“Wij zien in PAX een ideale partner voor het realiseren van onze internationale ambities, waarbij we nadrukkelijk ook over de grenzen van Europa heenkijken”, zegt Enny van de Velden, Chief Commercial Officer en bestuursvoorzitter van CCV. “Een internationale partner, die wereldwijd actief is en continu innoveert is cruciaal voor CCV. De samenwerking met PAX geeft ons toegang tot internationale markten en maakt het daarnaast mogelijk om nieuwe innovatieve oplossingen snel op de markt te brengen. Behalve de zakelijke voordelen die de samenwerking oplevert, delen CCV en PAX een gezamenlijke visie die uitgaat van het bieden van een prettige ervaring bij het betalen, waarbij veiligheid, gebruiksvriendelijkheid en kwaliteit centraal staan”.

CCV heeft kantoren in Nederland, Belgiё, Duitsland en Zwitserland en is actief in vijftien Europese landen. Met meer dan 200.000 klanten is het bedrijf uitgegroeid tot één van de grootste payment providers en leveranciers van betaaloplossingen en loyaltysystemen in Europa. De business unit CCV Easy biedt in een groot deel van Europa oplossingen voor de selfservice-industrie aan. Dagelijks worden vele miljoenen betaaltransacties voor parkeren, tanken, openbaar vervoer en het kopen van producten in vendingautomaten door CCV uitgevoerd 

“Op basis van CCV’s expertise op het gebied van betaaloplossingen enerzijds en de productkwaliteit en wereldwijde aanwezigheid van PAX anderzijds, hebben we er alle vertrouwen in dat de joint venture toegang krijgt tot de enorme, wereldwijde markt voor betaaloplossingen,“ zei Andrew Wu, vice-president van PAX Technology. “Wij zijn ervan overtuigd, dat we allebei van die potentie kunnen profiteren als we de ontwikkeling van nieuwe betaaltechnologie kunnen versnellen en onze klanten innovatieve oplossingen kunnen bieden. 

PAX Global, een van de grootste leveranciers van elektronische betaalterminals ter wereld, houdt zich primair bezig met de ontwikkeling en verkoop van hardware voor point-of-sale (POS) en daaraan gerelateerde software-applicaties. PAX Global heeft wereldwijd een sterke aanwezigheid opgebouwd. De producten en diensten worden geleverd aan een enorm klantenbestand in meer dan 100 landen. In de eerste helft van 2018 heeft PAX Global zo’n 85 procent van zijn omzet buiten China gerealiseerd, waarbij met name de sterke positie in Aziё en Zuid-Amerika opvalt.

Versnelde ontwikkeling van nieuwe betaaltechnologie 

CCV en PAX werken al sinds 2012 samen. PAX was een van de leveranciers van betaalterminals, die CCV voor haar oplossingen gebruikte. Dankzij de joint venture krijgen de beide bedrijven niet alleen een betere toegang tot elkaars geografische en zakelijke markten, maar ook tot elkaars expertise, marktkennis en ontwikkel- en productiecapaciteit. Bovendien zullen beide bedrijven ook sneller nieuwe betaaltechnologie kunnen ontwikkelen. Met het oog op de enorme potentie zal de joint venture zich aanvankelijk vooral concentreren op nieuwe oplossingen voor selfservice-markten.