Carrefour Belgium neemt na Express ook het winkelconcept van de Market-supermarkten onder handen. De evolutie van de winkelformules zal uitgebreid besproken worden in de volgende editie van Gondola Magazine, maar ondertussen kijken we al eens naar de vernieuwde Carrefour Market Molière in Elsene.

Klanten kunnen vanaf nu een volledig nieuwe Carrefour Market Molière (Elsene) ontdekken. De winkel werd volledig omgebouwd om de klanten een aangename omgeving aan te bieden, maar ook meer ruimte, nieuwe diensten en een nog groter aanbod aan verse (voornamelijk Belgische) producten, lokale producten, een echte eilanddisplay met bio- en dieetproducten en een selectie premiumproducten in alle grote productfamilies. Een overzicht... 

Een uitgebreide versafdeling  

Bij het binnenkomen laat Carrefour Market Molière al zien dat het de focus legt op verse producten. De versafdeling bestaat uit lage toonbanken, die een panoramisch zicht geven over de winkel. Er is een ruime waaier aan fruit en groenten, die voornamelijk los worden aangeboden, waarbij de nadruk wordt gelegd op lokale producten. "Deze producten zijn authentiek, worden verkocht tegen de beste prijs en met de verkoop van deze producten steunt Carrefour de lokale landbouwers", klinkt het bij de retailer.

De yoghurtliefhebbers kunnen zich alvast in de handen wrijven: de winkel heeft voortaan verschillende yoghurts die ter plaatse worden bereid met muesli en rood fruit. Ideaal als tussendoortje. Ook ter plaatse gesneden fruit wordt in schaaltjes aangeboden.

De visafdeling met bediening, die kwaliteitsvolle producten aanbiedt zoals kreeft, oesters en rivierkreeften, werd verplaatst en staat nu dichter bij de ingang van de winkel. De sushibar staat in het verlengde van de visafdeling. 

 

De traiteur met bediening gebruikt warmhoudmeubelen om onder andere kant-en-klare gerechten, ter plaatse gebakken pizza's en ter plaatse gebraden kip aan te bieden. De verscheidenheid aan kazen (ook met vrije bediening) en fijne vleeswaren zijn nog andere troeven van de winkel.

 

Verder telt de winkel een toonbank met banketgebak, met onder andere een macaronbar. De bakkerijafdeling heeft een uitgebreid aanbod van broden, verschillende soorten broodjes en koffiekoeken die allemaal ter plaatse zijn gebakken.

Bio & Dieet

Aan de ingang van de versafdeling vindt u voortaan een automaat met losse bioproducten terug. Granen, rijst, pasta, koffie, droge groenten en zelfs snoep,... Je kan het allemaal in bulk kopen in de vernieuwde winkel.

 

Verder weg van de lage rayons staan een echte Bio & Dieet-boetiek met droge voeding (biokruiden, glutenvrij, suikervrij ...) en een koelkast met biologisch fruit en groenten.

 

Ook het drankenaanbod is erg uitgebreid en omvat een ruime selectie speciale bieren, champagnes, wijnen en andere alcoholische dranken.

 

In de boekenafdeling beantwoorden de titels van de buitenlandse (Franse, Engelse, Duitse) kranten ook aan de vraag van talloze internationale klanten. Een andere nieuwigheid is het assortiment Bongo-bonnen om andere hobby's uit te proberen.

Overzicht

Vanaf het moment dat u de winkel binnenstapt hebt u, dankzij de inrichting en de lage toonbanken, al een zicht over de hele winkel en ziet u de afdeling Etnische Voeding al. Die zal zeker in de smaak vallen bij de internationale klanten, die de Market Molière regelmatig bezoeken. 

De winkel, die veel lichtinval heeft dankzij de grote raampartij, is 2.500 m² groot, maar lijkt veel groter. Dat is vooral het geval in de versafdeling, waar de ruimte tussen de rayons veel breder is, waardoor de klanten gemakkelijker kunnen passeren en vrijer hun aankopen kunnen doen.  

 

LED

Om het milieu te sparen, is er ledverlichting geïnstalleerd en zijn de koelsystemen 'ozonvriendelijk'. Bovendien zijn de koelkasten voorzien van deuren en werden er duurzame materialen gebruikt bij de inrichting van de winkel.

 

Lees meer over de vernieuwde winkelconcepten van Carrefour Express en Carrefour Market in een uitgebreid artikel in het volgende nummer van Gondola Magazine. Nog niet geabonneerd? Klik dan hier!