Carrefour België tilt zijn samenwerking met de Rode Duivels en de Red Flames naar een hoger niveau en start met de ticketverkoop voor thuiswedstrijden van de nationale teams. Bij aankoop van een voucher krijgen consumenten bovendien een cadeau. 

Carrefour België is al enkele jaren de trouwe partner van de Rode Duivels en de Red Flames. Tot nu toe werd er enkel bij belangrijke matchen reclame gemaakt in de winkel, maar daar komt verandering in. De retailer gaat voortaan tickets verkopen voor enkele thuiswedstrijden van de Rode Duivels en de Red Flames in zijn Hypermarkten en enkele Carrefour Markets in Brussel.

In een eerste fase kunnen klanten tickets kopen voor de wedstrijden van de Rode Duivels tegen San Marino op 10 oktober en tegen Cyprus op 19 november, in het Koning Boudewijnstadion in Brussel, en de match van de Red Flames tegen Litouwen op 12 november in het Den Dreef-stadion van Oud-Heverlee. De actie zal in 2020 worden voortgezet, al is het voorlopig nog wachten op de exacte data van de verschillende matchen. 

Carrefour, Rode Duivels

Hoe werkt het?

Omdat de Belgische voetbalwet de rechtstreekse verkoop van tickets niet toelaat, werkt Carrefour met een vouchersysteem. Zoals bij de verkoop van toegangstickets voor pretparken in de winkels, vindt de klant kartonnen kaartjes in specifieke displays in de kassazone.

Er zijn 4 verschillende kaartjes te koop: 1 voor de Red Flames (prijs: 5 euro) en 3 voor de wedstrijden van de Rode Duivels (prijs: 25 euro, 55 euro en 75 euro).

De klant neemt een kaartje en laat het scannen aan de kassa, vervolgens betaalt hij. Op het kaartje ziet de klant de zones in het stadion die overeenkomen met de gekozen prijscategorie. De verkoop van kaartjes is beperkt tot 5 stuks per klant voor tickets van de Rode Duivels en 10 voor de Red Flames gezien de 1+1 gratis actie. Op het kassaticket vindt de klant een unieke code. Met deze code kan hij via de website van de Belgische voetbalbond (belgianfootball.tickethour.be) zijn ticket(s) bestellen.

Extra voordeel voor Carrefour-klanten

Bij aankoop van één of meerdere ticketvouchers voor wedstrijden van de Rode Duivels ontvangen consumenten telkens een cadeau. Voor de eerste wedstrijd tegen San Marino is dat een exclusieve voetbalsjaal, beschikbaar in rood en geel. Klanten die een ticket voor de wedstrijd van ons dameselftal kopen, krijgen per aangekocht ticket eentje gratis (1+1). 

De tickets zijn verkrijgbaar in alle Belgische Carrefour Hypermarkten en in de volgende Carrefour Markets: Vilvoorde, Wemmel, Grimbergen, Tervuren, Marius Renard (Anderlecht), Boondaal (Elsene), Tomberg (Sint-Lambrechts-Woluwe), Molière (Ukkel); Gatti de Gamond (Ukkel), Europe (Sint-Pieters-Woluwe), Etterbeek en Waterloo-centrum.