Carrefour Belgium wil haar online dienst drive.be fors uitbreiden in 2017. De retailer gaat 100 extra afhaalpunten openen en levering door privépersonen testen met de bringr, de Uber-achtige app van bpost.

De supermarktketens in ons land zijn steeds meer aan het inzetten op online boodschappen en ook Carrefour, die al in 2013 met een drive-dienst op de proppen kwam, wil een tandje bijsteken in het nieuwe jaar. De retailer heeft een aantal doelstellingen voor zichzelf opgesteld die drive.be een boost moet geven in 2017.

Meer afhaalpunten en thuisleveringen

Ten eerste wil Carrefour haar netwerk verder uitbreiden met de opening van zo’n honderd extra afhaalpunten in 2017. Aan het einde van het jaar zouden er dan zo’n 180 afhaalpunten moeten zijn. Ook de levering aan huis van online boodschappen, waar Carrefour voor samenwerkt met bpost, moet opgevoerd worden. Momenteel is de dienst al beschikbaar in Brussel, Waals- en Vlaams-Brabant, Antwerpen en Gent. Daarmee zegt Carrefour al bij één op de drie gezinnen te kunnen leveren. In 2017 wil de supermarktketen de thuislevering verder promoten en uitbreiden naar meer regio’s, al plakt het bedrijf daar geen namen op.

Levering via bringr

De opvallendste aankondiging is echter dat Carrefour leveringen met bringr gaat testen. Bringr is een Uber-achtige mobiele app van bpost die beroep doet op privékoeriers, die op basis van hun locatie en beschikbaarheid opgeroepen worden om de bestelling af te leveren op de afgesproken plaats en tijd.

Carrefour wil met de nieuwe dienst meer snelheid en flexibiliteit aan haar klanten aanbieden, klinkt het. Zodra de bestelling opgenomen is, wordt die onmiddellijk in de winkel klaargezet. De koerier, die de rit op de bringr-app heeft aangenomen, haalt de bestelling op in de winkel en levert de klant van Carrefour waar en wanneer hij dit heeft gevraagd. Dat kan thuis zijn, op het werk, in de sportzaal,...

De test vindt plaats in acht Hypermarkten Carrefour en acht Markets. De klant die zijn bestelling vóór middernacht op drive.be ingeeft, zal zijn bestelling de volgende dag krijgen op het moment dat hem het beste past, vanaf 11u00. Dit gedurende de openingsuren van de winkel, dus ook op zaterdag en zondag als de winkel geopend is.

Ook bij Express

Carrefour wil ook van de gelegenheid gebruik maken om bringr bij negen winkels van proximiteitsformule Express te testen. Hier zal de klant per telefoon of ter plaatse kunnen bestellen gedurende de openingsuren van de winkel. Hij zal zijn bestelling binnen de twee uur ontvangen, ook op zaterdag en op zondag.

 

Voorlopig gratis  

Gedurende de testperiode van 6 maanden zal bringr gratis aangeboden worden voor bestellingen vanaf 30 euro. Als de test positief is, zal deze nieuwe dienst uitgebreid worden waar mogelijk en waar de vraag bestaat.