Morgen opent Carrefour zijn vernieuwde hypermarkt in Evere, die gelegen is onder de hoofdzetel. Onder de vernieuwingen vinden we een outlet, een concept dat het afgelopen jaar al in verschillende Franse Carrefour-hypermarkten werd getest. Al moeten wij het wel met een iets compactere versie stellen. 

We wisten dat Carrefour volop bezig is om zijn hypermarkten nieuw leven in te blazen, aangezien het concept de laatste jaren serieuze klappen moest incasseren. Bij elke renovatie lanceert de retailer enkele nieuwe initiatieven. Zo startte de retailer in 2015 met de vernieuwing van de hypermarkt in Bergen waar het concept “winkelbeleving” naar een heel ander niveau werd getild. Op het programma: een bakkerij, een professionele keuken in het midden van de winkel, een echte pizzabakker, gebrande koffie in de winkel, een slagerij, bier dat ter plaatse gebrouwen werd en nog veel meer! Twee jaar later stelde Carrefour in Zemst zijn meest moderne hypermarkt van Vlaanderen voor. Vorig jaar volgde dan uiteindelijk de winkel in Mont-Saint-Jean waar klanten niet alleen de foodcourt L’Atelier vinden, maar ook een Rombouts-corner, een grote ruimte gewijd aan bio en vrak, shop-in-shops, manicures die worden aangeboden in de Beauty-afdeling enzovoort. 

Carrefour Café

En nu is het aan Evere. Op vrijdag 6 september krijgt het publiek de vernieuwde hypermarkt te zien die gelegen is onder de hoofdzetel van Carrefour in Evere. Gondola kon zo lang niet wachten en trok zelf al eens op ontdekking.

Net zoals in Belle-île zal er in de nieuwe hypermarkt ook een Carrefour Café aanwezig zijn. Het café is gelegen naast de lunchmaaltijden en biedt klanten de ruimte om er rustig te genieten van hun lunchpauze, hun gsm op te laden of een kopje koffie te drinken. Er zijn ook enkel zitplaatsen aanwezig, net als een koffiemachine en een microgolf. 

Carrefour Café Evere

Flavour Eat

De retailer heeft er ook aan gedacht om een eigen foodcourt te installeren. Deze "Flavour Eat" bevindt zich vlak bij het Carrefour Café en klanten kunnen er terecht voor verse sushi, wraps, sandwiches, een saladbar en woks.

Focus op bio

Daarnaast is er ook extra ruimte voorzien voor bio en bulkproducten, net zoals in Mont-Saint-Jean. Klanten hebben de keuze uit 1.500 referenties waarvan 75 in bulk. Groenten en fruit worden trouwens aangeboden zonder verpakking. “Het gaat om de tweede bioshop na Mont-Saint-Jean. Zo’n 600 Carrefour Bio-producten zijn opgenomen in het assortiment”, legt het bedrijf uit.

Hypermarché Carrefour Evere, bio

Verder is er natuurlijk ook een assortiment van zero waste producten en een kleine bibliotheek gewijd aan gezonde voeding, detox, zero waste, een ecologische drogisterij,…

Hypermarché Carrefour Evere

Outlet van 200m2

De echte vernieuwing in de winkel is de grote outlet ruimte in de hypermarkt van Evere. In Frankrijk test de retailer al sinds april 2018 grote outletruimtes in zijn winkels die zich uitstrekken over 500 à 1.000 m2. Bij ons experimenteert Carrefour hypermarkten sinds enkele maanden ook met zogenaamde promotietafels, waar klanten verschillende non-foodproducten tegen spotprijzen kunnen kopen. In Evere krijgt dat concept een ruimere invulling en voorziet Carrefour een ware outlet van 200 m2. De non-foodproducten zijn allemaal te koop tegen -50% korting en zijn uitgestald op rode palletten. Zo trekken ze zeker de aandacht van de klanten! 

Hypermarché Carrefour Evere

Verder kreeg ook de kledinghoek een nieuwe look met nieuwe meubels die de trends beter in de verf zetten en verdriedubbelde de stripafdeling.  

Hypermarché Carrefour Evere