Carrefour Roemenië heeft voor het eerst een eigen landbouwcoöperatieve opgericht. Daarmee wil Carrefour naar eigen zeggen de ontwikkeling van de Roemeense landbouwsector ondersteunen.

De coöperatieve, die de naam Vărăști Carrefour Farming Cooperative draagt, bestaat naast Carrefour uit vier lokale producenten en brengt de groenten van 80 landbouwfamilies uit de streek samen. 

De landbouwcoöperatie bevindt zich op een dertigtal kilometer van hoofdstad Boekarest en beschikt over 60 hectare grond. In totaal zal Vărăști jaarlijk 5.000 ton verschillende soorten groente produceren, waaronder tomaten, sla, courgette, selderij en spinazie. De groenten zullen verkocht worden in de Roemeense winkels van Carrefour, met een speciale vermelding van hun herkomst op het prijsetiket. 

Om te verzekeren dat de producten zo vers mogelijk in de winkel terecht komen, heeft Carrefour een depot van 300 m² gebouwd waar de boeren hun groenten kunnen opslaan. Van daaruit worden ze getransporteerd naar een centraal distributiecentrum van Carrefour Roemenië.