Tegen eind dit jaar worden nagenoeg alle Belgische Carrefour-winkels uitgerust met Paywave, de NFC-technologie van Visa. Hierdoor wordt het mogelijk om in 747 supermarkten contactloos te betalen. Dat hebben Carrefour België, Visa Europe en Worldline aangekondigd. Carrefour is naar eigen zeggen de eerste keer grote winkelketen in het land die zijn klanten contactloos betalen gaat aanbieden.

In 2010 had Carrefour België in al zijn hypermarkten al contactloos betalen met zijn eigen Carrefour Visakaart ingevoerd, maar nu schakelt de retailer een versnelling hoger op het vlak van NFC-betalingen. De betaalterminals van Worldline in 747 vestigingen van Carrefour België (45 Hypermarkten Carrefour, de 437 Market- en 265 Express-winkels) zullen tegen eind 2015 worden uitgerust met de Paywave NFC-technologie van Visa (Near Field Communication) om betalingen met contactloze kaarten mogelijk te maken. 

NFC-betaling met Carrefour VISA kaart

“Bij Carrefour België richten we al onze inspanningen op innovaties die het winkelen voor onze klanten makkelijker zullen maken, en contactloos betalen met de kaart neemt daarom een centrale plaats in binnen onze visie om de winkelervaring van de klant te verbeteren”, zegt Baptiste van Outryve van Carrefour België.

"Contactloos betalen wordt de norm"

 "De dynamiek van contactloos betalen blijft aan kracht winnen nu steeds meer mensen in Europa ontdekken dat het vaak de snelste, makkelijkste en handigste manier is om te betalen voor alledaagse aankopen", klinkt het bij Carrefour. En ook bij Wordline geloven ze in de kracht van NFC-betalingen. 

“Contactloze technologie wordt steeds meer aanvaard door consumenten, winkels en banken. We zijn er echt van overtuigd dat contactloos betalen de nieuwe norm wordt voor de Belgische retailsector. Dit is dan ook de reden waarom alle betaalterminals van Worldline standaard van deze technologie zijn voorzien”,zegt Willy Walraeve, CEO van Worldline Benelux. “We zijn opgetogen dat Carrefour België kiest voor contactloos betalen - een primeur op de Belgische retailmarkt. Worldline heeft er vertrouwen in dat het huidige partnerschap met Carrefour België en Visa als basis zal dienen voor de verdere ontwikkeling van contactloos betalen in België, en zo de ervaring voor zowel de consument als de retailer zal verbeteren.”