Carrefour wil plastic zoveel mogelijk bannen en pakt daarom uit met 3 nieuwe alternatieven voor plastic zakken voor fruit en groenten, de zogenaamde ocean bags. In totaal zijn er drie modellen, gemaakt van gerecycleerde materialen, die op termijn de plastic zakjes die aan de kassa verkocht worden, moeten vervangen.

In het kader van zijn Act For Food-programma wil Carrefour de strijd met plastic zoveel mogelijk opvoeren. Daarom pakt het nu uit met een nieuw gamma aan gerecycleerde alternatieven voor de plastic zakjes die aan de kassa verkocht worden tegen 10 cent. Die laatsten zouden op termijn trouwens definitief moeten verdwijnen. Als alternatief lanceert Carrefour andere tassen aan de kassa voor fruit en groenten in bulk: de befaamde ocean bags, gerecycleerd uit zeeafval.

Concreet ontwierp Carrefour een assortiment herbruikbare tassen, gemaakt van gerecycleerde en recycleerbare materialen. “Deze nieuwe tassen zijn innovatief op drie niveaus: de manier waarop ze zijn vervaardigd, de gebruikte grondstoffen en de samenwerkingen. Ze zijn beter aangepast aan de behoeften van de klanten: zowel voor gebruik tijdens de boodschappen als voor andere gelegenheden in het dagelijks leven”, verklaart Carrefour.

3 modellen van gerecycleerde materialen

Het gamma bestaat uit drie modellen. Zo is er de totebag gemaakt van 100% gerecycleerd plastic dat in samenwerking met Seaqual verzameld werd uit de oceanen. Die organisatie reinigt de oceanen en de zeebodem. Concreet kan ze met 10 kg plastic 100 zakken produceren. Dankzij deze samenwerking kan Carrefour actief werken op de netheid van de oceanen en de zeebodem.

Het tweede model is een opvouwbare tas gemaakt van gerecycleerde PET-flessen. Er werden telkens 4 flessen verwerkt in een zak. Dit model zal beschikbaar zijn vanaf volgend jaar.

De trolleytas is tot slot vervaardigd op basis van gerecycleerde materialen.

Alternatieven in biokatoen en jute

De ocean bags zijn trouwens niet de enige alternatieven die Carrefour aanbiedt. Zo lanceerde de retailer in september 2019 ook al een gamma zakken van biokatoen en jute. Dit assortiment bestaat uit drie modellen: een grote boodschappentas van biokatoen met dubbele handgreep voor het gebruiksgemak, twee maten biokatoenen zakjes voor het verpakken van fruit en groenten en een jutezak ontworpen voor het verpakken van groenten en fruit.