Na jarenlange geruchten is het eindelijk zover: Carrefour Belgium gaat een tweede vestiging openen van haar premium winkelconcept Rob. De winkel gaat in 2020 de deuren openen in Ukkel.

Ooit telde het Rob-enseigne drie winkelpunten: Woluwelaan in Woluwe, Naamsepoort in Elsene en Fort Jaco in Ukkel. In de jaren ’80 kent de keten echter moeilijkheden, en sluiten de laatste. Ondertussen wordt Rob ook overgenomen door de GIB Group, dat later zelf in handen valt van Carrefour. Carrefour erfde toen een rendabele winkel in Woluwe, maar het breidde het concept niet uit. Tot vandaag: uit goede bron heeft onze redactie vernomen dat er een nieuwe winkelopening gepland is. Deze tweede Rob zal opengaan in 2020 in Ukkel. Een gerucht dat enkele maanden geleden nog ontkend werd door Carrefour.

De nieuwe Rob zal gevestigd zijn op Waterloosesteenweg in Ukkel, in het gebouw van een oude Skoda-garage van D’Ieteren. Dat is goed voor een totale grootte van 2500 m2, waarvan 1500 m2 verkoopsoppervlakte. De nieuwe winkel zal op een boogscheut van la Grande Epicerie liggen en 200 parkeerplaatsen tellen.

Dat er na zo lang een nieuwe vestiging van Rob komt is verrassend, maar niet onlogisch. De premium winkelconcepten schieten immers als paddestoelen uit de grond, én doen het goed. Denk vooral aan Cru, de luxueuze versmarkt van Colruyt Group, dat deze maand een derde vestiging opent in hartje Gent.

“High end retail”

“Het gaat om een nieuwe trend in de retail: die van waardecreatie door het aanbieden van kwalitatieve producten en een verbeterde winkelervaring. De klanten van Rob en Cru zullen niet meteen hun dagelijkse boodschappen doen bij deze winkels, maar het gemiddelde bedrag dat ze er uitgeven ligt al snel vijf keer hoger dan in een klassieke supermarkt,” zegt Pierre-Alexandre Billiet (CEO Gondola).