Carrefour Belgium breidt zijn proximiteitsformule Express verder uit naar hospitalen. Deze week opent de retailer Express-winkels in de ziekenhuizen van La Louvière en Kortrijk.

Op woensdag 1 maart opent Carrefour twee vestigingen van zijn Express-formule in evenveel ziekenhuizen. Het CHU Tivoli te La Louvière krijgt een winkel van 95 m² en in het nieuwe AZ Groeninge in Kortrijk komt een Express met 125 m² winkeloppervlakte, die overigens de eerste Carrefour in een ziekenhuis in Vlaanderen wordt.

Dat beide openingen samenvallen, is eerder toevallig, zegt Carrefour-woordvoerder Baptise van Outryve. “Het is zeker niet zo gepland,” zegt hij aan Gondola. Toch wijst het erop dat Carrefour ziekenhuizen ziet als interessante locaties  voor zijn expansie. “Het zijn locaties met veel passage. Mits een aangepast assortiment kunnen dat heel interessante winkels zijn,” aldus van Outryve, die ook zegt dat de twee reeds bestaande “kliniekwinkels” in Brussel en Luik goed draaien.

In zulke winkels is het assortiment nog meer “to go” dan in andere vestigingen. Zo zal je er bijvoorbeeld geen biefstuk of producten uit het vierde gamma terugvinden. Het cliënteel bestaat er vooral uit patiënten, bezoekers en ziekenhuispersoneel.

Met deze nieuwe openingen, zet Carrefour verder in op expansie in België. “Vorig jaar hebben we 24 nieuwe winkels van Carrefour Express geopend, en we hebben de ambitie om dat cijfer dit jaar te evenaren,” aldus van Outryve. Eerder dit jaar raakte ook al bekend dat Carrefour 9 vestigingen van de Kempische supermarktketen Tecno zal ombouwen tot winkels van Carrefour Express.