Op zaterdag 28 maart opende Carrefour zijn nieuwe Express-winkel in de Kliniek CHC MontLégia in Luik. Dat is meteen ook de 7de Express-winkel die in een ziekenhuis neerstrijkt. Momenteel is de winkel enkel toegankelijk voor het personeel, maar daar komt in de toekomst verandering in. 

Afgelopen zaterdag opende Carrefour een nieuwe Carrefour Express in de Kliniek CHC MontLégia in Luik, waarvan de opening werd vervroegd door het coronavirus. Na Carrefour Express-vestigingen in Namen Ste Elisabeth, CHIREC Delta, UCL St Luc, Tivoli La Louvière, CHR Liège Citadel en Kortrijk AZ Groeninge, is dit de zevende Carrefour-winkel in een ziekenhuis.

In eerste instantie zal de winkel alleen toegankelijk zijn voor ziekenhuispersoneel, omwille van de veiligheidsvoorwaarden rond het coronavirus. Later zal het verkooppunt van 101 m² echter ook zijn deuren openen voor patiënten en hun bezoekers, die een aanbod kunnen vinden dat is aangepast aan hun behoeften.

“In deze moeilijke tijden spelen onze winkels een essentiële rol: de Belgische bevolking blijven bevoorraden. Omdat we in een ziekenhuis zijn gevestigd, bekommeren we ons over een bijkomende missie: een winkel aanbieden die zeer gemakkelijk en snel toegankelijk is voor het ziekenhuispersoneel, dat soms geen tijd heeft om boodschappen te doen”, vertelt Réginald Willems, franchisepartner van Carrefour Express MontLégia.

In de winkel vinden consumenten de typische dagelijkse producten gaande van brood en gebak, vers geperst sap en een groot assortiment voor de lunch tot biogroenten en fruit, kruidenierswaren en zuivelproducten.

Leuk weetje: het is niet de eerste keer dat de familie Willems een Carrefour winkel opent. Zo beheert Maximilien Willems, de broer van Réginald, verschillende Carrefour Express-vestigingen. In december 2013 opende Maximilien de eerste Carrefour in een ziekenhuis, in het Universitair Ziekenhuis Saint-Luc.