Carrefour opende onlangs zijn Act For Food Factory in Elsene, een pop-up store die het beste van de horeca en de retail samenbrengt. En dat volgens de regels van zijn manifest: Act for Food. Alles draait er rond bio, duurzaamheid, lokale producten en lessen over evenwichtige voeding.

Carrefour heeft een pop-up store geopend die volledig in het teken staat van zijn manifest “Act for Food”. Act For Food Factory is gelegen aan de Vleurgatsesteenweg in Elsene, in La Pouletterie, een gebouw dat normaal afgebroken zal worden… “We hopen er nog tot het einde van dit jaar te kunnen blijven”, vertelt Carrefour ons.

Concreet doet de pop-up store tegelijk dienst als winkel én ontspanningsruimte. De consument kan er namelijk Carrefour Bio-producten (groenten en fruit, aromatische planten, melk, enzo.) kopen of zich installeren aan een tafeltje en een gezonde maaltijd eten die ter plaatse bereid is en dat tegen een betaalbare prijs. Het doel van de pop-up is duidelijk: de verschillende engagementen die Carrefour neemt duidelijk maken aan de klant zodat de retailer consumenten kan begeleiden bij hun voedingstransitie.

Daarnaast worden er ook talrijke workshops over evenwichtige voeding georganiseerd voor scholen.

Carrefour heeft bewust gekozen om discreet te blijven over zijn nieuwe pop-up store en uit te gaan van de nieuwsgierigheid van de bezoekers. Al lanceerde de retailer wel een Instagrampagina voor een snellere mond-aan-mondreclame.

De winkel maakt bovendien reclame voor ShipTo, de digitale marktplaats van Carrefour die klanten in contact brengt met personal shoppers. Ter herinnering, dankzij de mobiele app kunnen klanten producten bestellen in een winkel naar keuze en worden die binnen de 90 minuten aan huis geleverd. “We hebben ShipTo in juli gelanceerd in Knokke en een week later in Brussel. Vandaag is de dienst ook beschikbaar in 9 Brusselse winkels: de Carrefour Hypermarkt in Oudergem, de Carrefour Market van Boondaal, de Carrefour Market in Ukkel, de Carrefour Market Watermaal-Bosvoorde, de Carrefour Market Etterbeek, de Carrefour Market City 2, de Carrefour Express Froissart, de Carrefour Express Prins van Oranje en de Carrefour Express Vert Chasseur", verduidelijkt Baptiste Van Outryve, woordvoerder van Carrefour.