Retailer wil op termijn 50 drives in ons land

2013 was al een jaar vol veranderingen en innovaties in de retailsector, maar voor eindejaar zorgt Carrefour toch nog voor een primeur. De retailer opent deze maand als eerste twee drives in ons land, en wil er op termijn 50 hebben.

Sinds juni loopt er in Oudergem een pilootproject van het driveconcept. Na een proefperiode en enkele aanpassingen gaan de twee eerste drives officieel in gebruik op 15 en 21 november. De ene bevindt zich op de parking van de hypermarkt van Oudergem, de andere in de ondergrondse parking van de hypermarkt Carrefour van Evere. Carrefour is daarmee de eerste grootdistributeur die deze service, die in Frankrijk al enorm populair is, aanbiedt in ons land.5 minutenHet concept Drive.be, dat een apart enseigne is, werkt als volgt: de klant doet zijn bestelling op www.drive.be of via de smartphone-app, vervolgens gaat hij naar de drive van zijn keuze waar een medewerker van Carrefour de aankopen in de koffer van zijn auto plaats. De klant betaalt aan een speciale zuil en vertrekt in vijf minuten tijd met zijn boodschappen zonder uit zijn auto te stappen!

Goedkoper dan Colruyt De dienst is gratis bij de eerste bestelling en bij aankoop van minstens € 150. Is het aankoopbedrag lager, dan rekent Carrefour een bedrag van € 4,50 aan. Daarmee is Drive.be 50 eurocent goedkoper dan Collect&Go van Colruyt.

Twee types Carrefour zal twee type drives ontwikkelen:

  • De drive op de parking van een bestaande winkel. Je vindt er het hele assortiment van de hypermarkten tegen dezelfde prijzen en promo's. Het afhaalpunt is uitgerust met twee parkingplaatsen.
  • De onafhankelijke drive, waarvan het assortiment referenties bevat die alle behoeften dekken. Deze drives hebben een magazijn en vier à vijf afhaalzuilen en zullen gevestigd zijn op plaatsen waar veel mensen passeren, grote kruispunten,...

5 andere openingen

?In december huldigt Carrefour een drive in Mont-Saint-Jean in (op de parking van de bestaande Hypermarkt Carrefour). Op de planning staan ook al drives in Drogenbos, Ans, Herstal en Kuringen. Op termijn wil Carrefour een vijftigtal drives openen. ?In afwachting deelt Carrefour leaflets uit met een kortingsbon van € 5 in Oudergem (20 november) en Evere (21 november). De bons zijn geldig voor de volgende bestelling. Zo wil de retailer klanten vertrouwd maken met deze nieuwe manier van winkelen.

Heel binnenkort kan u een uitgebreid verslag en een fotoreportage van Drive.be ontdekken op onze site en in onze newsletter. Ontvangt uw onze nieuwsbrief nog niet? Klik dan hier!