Carrefour neemt de Franse keten So.bio, gespecialiseerd in de distributie van organische producten, over. Carrefour wil het merk uitbreiden over heel Frankrijk en kan zijn consumenten zo een uitgebreid lokaal en organisch gamma aanbieden. Een nieuwe stap om uit te groeien tot de leider op het vlak van voedseltransitie. 

In zijn transformatieplan gaf Carrefour al aan dat het wil uitgroeien tot de leider op het vlak van voedseltransitie door onder meer te focussen op bio. De retailer wil bio toegankelijker maken dankzij een ruimer assortiment en gespecialiseerde shops. En Carrefour maakt zijn belofte waar, want de retailer kondigde aan dat het de Franse keten So.bio, gespecialiseerd in de distributie van organische producten, overneemt. Carrefour wil het merk verder ontwikkelen en uitbreiden over heel Frankrijk. So.bio heeft een nauwe connectie met lokale en regionale producenten om zo de beste keuze aan bioproducten tegen een zo aantrekkelijk mogelijk prijs te kunnen aanbieden.

Dankzij de overname kan de retailer zijn klanten een organisch gamma aanbieden in de hele distributieketen. Carrefour beschikt nu immers over de gespecialiseerde winkels van So.bio, maar heeft daarnaast een online aanbod met Greenweez en biocorners in al zijn winkels. De aankoop sluit dan ook perfect aan bij het transformatieplan Carrefour 2022 en de ambitie van de groep om de wereldleider te worden op vlak van voedseltransitie. “So.bio is een van de best gespecialiseerde organische winkelconcepten in Frankrijk door de kwaliteit van zijn gamma, zijn prijs, de kennis van het team en het efficiënt management”, benadrukt Benoit Soury, organic market director bij Carrefour Frankrijk.

“De overname door Carrefour laat So.bio toe om sneller te groeien dankzij de complementaire expertise en menselijke en financiële middelen van de Carrefour Group”, voegt Jean-Marc Lachat, medeoprichter van So.bio, toe.

Toch zal het nog even duren vooraleer de verkoop definitief is afgerond, aangezien de bevoegde autoriteiten eerst nog hun goedkeuring moeten geven. So.bio bezit momenteel 8 winkels in het zuidwesten van Frankrijk en in de komende maanden zullen er nog 2 volgen.