Carrefour neemt drie winkels en één winkelproject over van Ahold Delhaize, die als Market zullen worden heropend. De Albert Heijn van Boortmeerbeek wordt overgenomen door een zelfstandige ondernemer. 

Ahold Delhaize heeft alweer enkele overnemers gevonden voor enkele van de 13 winkels die de fusiegroep van de Belgische concurrentiewaakhond moet afstoten. Eerder deze maand, kondigde de fusiegroep aan dat het drie Albert Heijn-winkels en één winkelproject verkocht aan Lidl, en dat Tanger één AH en één Proxy Delhaize zou overnemen.

 

Carrefour

Vandaag maakt de retailer bekend dat het een akkoord heeft met Carrefour Belgium voor de overname van nog eens drie winkels. Concreet koopt Carrefour de Albert Heijn in Lokeren (Dijkstraat), de AD Delhaize in Berendrecht (Monnikenhofstraat) en de Proxy Delhaize in de Hundelgemsesteenweg in Gent. 

De winkels zullen omgevormd worden tot vestigingen van het Carrefour Market-enseigne. Verder neemt Carrefour ook nog een te realiseren project over van Ahold Delhaize, om er een Market van te maken.

Zelfstandige ondernemer

Ahold Delhaize kan ook nog een vierde winkel afstoten. De Albert Heijn-supermarkt in Boortmeerbeek (Leuvensesteenweg) komt namelijk in handen van een zelfstandige supermarktondernemer. Wie dat juist is, is voorlopig niet duidelijk.

Nog vier te gaan... 

De fusie tussen moederbedrijf Ahold en de Delhaize Group is ondertussen al enkele maanden een feit, maar in België is ze nog niet officieel afgerond. De fusiegroep moet van de Belgische Mededingingsautoriteit (BAM) 13 vestigingen in ons land afstoten om te vermijden dat de groep te dominant zou zijn op de markt.

 De verkoop sleept al lang aan, maar nu staat de teller wel in korte tijd op negen winkels. Dit betekent dat er nog altijd een overnemer moet gezocht worden voor vier winkels (twee AH’s en twee Delhaize’s).

Fusie on hold

Zolang niet alle winkels afgestoten zijn, blijft de fusie tussen Ahold en Delhaize ‘on hold’ in België. Tot dan blijven Albert Heijn en Delhaize officieel dus nog altijd concurrenten in ons land.