Carrefour levert sinds 24 november ook in de avond boodschappen aan huis via drive.be. De retailer werkt daarvoor samen met bpost.

Via drive.be konden Carrefour-klanten tot nu toe hun boodschappen wel online bestellen, maar moesten ze die zelf nog gaan ophalen. Via Combo, de bezorgdienst voor boodschappen van bpost, konden diezelfde klanten ook al hun aankopen laten thuisleveren. Maar nu gaan Carrefour en bpost nog een stap verder door boodschappen op werkdagen ook tussen 18u en 20u (21u op het platteland) te leveren.

De nieuwe dienst is beschikbaar sinds maandag 24 november in de 19 Brusselse gemeenten, in Waals-Brabant en in de regio Halle-Vilvoorde. Dat is volgens Carrefour goed voor zo’n 20% van alle Belgische gezinnen. De dienst zal geleidelijk aan wel uitgebreid worden. 

Hoe werkt het?

Via drive.be heeft de klant keuze uit 7.500 beschikbare referenties. De klant moet bij zijn bestelling op het platform de optie 'levering aan huis' kiezen en zijn bestelling plaatsen voor middernacht. De volgende dag wordt zijn bestelling dan in de avond geleverd. Dat gebeurt uiteraard niet gratis.

“De leveringskosten bedragen € 9,95”, legt Vera Vermeeren, woordvoerster van Carrefour, uit. “De klant betaalt alles gewoon aan de postbode.”

Ook Cora gebruikt Combo

Ook boodschappen van Cora Woluwe worden in Brussel en Waals-Brabant an hetzelfde tarief geleverd door bpost. 

Lees ook: bpost bezorgt boodschappen van Cora en Carrefour