Na een positieve testperiode start Carrefour nu officieel met haar maaltijdbox, de Simply You Box. Die zal bij de lancering afgehaald kunnen worden in 85 winkels overal in het land. De retailer zegt ook een thuislevering te bekijken.

Carrefour Belgium startte in oktober vorig jaar met een test rond de online verkoop van maaltijdboxen onder de naam “Simply You Box” in een tiental winkels. Het project werd wegens succes al snel uitgebreid naar 60 winkels, waaronder alle 45 Belgische hypermarkten, maar het bleef wel een test. 

De afgelopen maanden verzamelde Carrefour bemerkingen van klanten om de maaltijdboxen helemaal op punt te stellen voor een officiële lancering. Ondertussen is het zover: Carrefour besliste om de Simply You Box officieel op 3 maart te lanceren.  

Het principe van de Simply You Box is onveranderd gebleven. Carrefour stelt elke week negen nieuwe recepten voor, waarvan de klant er drie selecteert. Hij kan daarbij kiezen uit 3 klassieke gerechten, 3 familievriendelijke gerechten en 3 vegetarische gerechten. In zijn Simply You Box vindt de klant dan alle nodige geportioneerde ingrediënten, behalve de klassieke kruiden, bak- en andere algemene producten.

Er zijn boxen voor 2 of voor 4 personen. Naast de ingrediënten, bevat de Simply You Box een handige fiche die het recept stap voor stap beschrijft en alle nodige informatie geeft (de geportioneerde hoeveelheden, de stappen, de kooktijd …). Zoals bij de test kan de klant een video van het recept op zijn tablet of op zijn smartphone raadplegen, die hij gemakkelijk via de QR code op de fiche kan ophalen. “In oktober werd die dienst echt gewaardeerd door de gebruikers,” zegt Carrefour. 

Smaak aangepast

Om de smaakvoorkeuren van de klant nog beter te beantwoorden, paste Carrefour bepaalde recepten aan. Naar aanleiding van de resultaten van de test die Carrefour in oktober hield, werd vooral het veggieaanbod herdacht. “De recepten zijn verfijnder, maar kunnen altijd even snel worden bereid,” klinkt het. Carrefour zegt dat alle recepten in maximum 30 minuten klaargemaakt kunnen worden.

Sneller afhalen

Om ook de afhaling van de Simply You Box te vergemakkelijken, paste de retailer ook enkele betalingsvoorwaarden aan. Op het moment dat de klant zijn bestelling bevestigt, betaalt hij die nu ook. In oktober betaalde hij die in de winkel, waardoor het afhalen vaak te lang duurde voor sommige klanten. 

Binnenkort in de 3 enseignes

In oktober liep de test van de Simply You Box in 9 winkels. Vanaf 13 maart zal de klant zijn maaltijd-box kunnen afhalen in de 85 winkels overal in het land. In de komende weken zal dit aantal nog uitbreiden. Carrefour zegt ook de mogelijkheid om de Simply You Box aan huis te leveren te bestuderen. 

 

Geen abonnement

De prijs voor de maaltijdbox bedraagt 40 euro voor 3 maaltijden voor 2 personen (dus 6,67 euro per maaltijd) of 60 euro voor 3 maaltijden voor 4 personen (5 euro per maaltijd). In tegenstelling tot heel wat andere maaltijdboxen is de Simply You Box geen abonnement en is er geen minimale verplichte periode vereist. Als kers op de taart geeft Carrefour een korting van 10 euro op de eerste bestelling. 

 

Concurrentie

Carrefour was de eerste Belgische retailer om uit te pakken met een maaltijdbox, maar sinds oktober heeft de concurrentie niet stil gezeten. Zo kwam ook Delhaize eind december met een eigen antwoord op de maaltijdboxen van HelloFresh onder de naam 'Click & Cook'. Zelfs marktleider Colruyt maakte onlangs bekend dat het intern een eigen maaltijdbox aan het uittesten is.