Carrefour en de Voedselbanken lanceren samen ‘De Solidaire Keuken’. Het doel? In slechts 4 dagen tijd 2.000 maaltijden koken voor minderbedeelden. De kookmarathon vindt plaats in Brussel en Mechelen.

Vorig jaar schonk Carrefour meer dan 3 miljoen maaltijden aan de Voedselbanken, die sinds 1985 instaan voor het ophalen van onverkochte voedingswaren en de bedeling van voedsel aan de meest behoeftigen. Op die manier zorgen ze dat voedselverspilling wordt voorkomen en spelen ze een cruciale rol in de strijd tegen honger. Vandaag bundelen de Voedselbanken en Carrefour samen de krachten voor een nieuw project: De Solidaire Keuken. Het doel? In slechts 4 dagen 2.000 feestmaaltijden schenken aan minderbedeelden.

Hulp van vrijwilligers

Met de hulp van vrijwilligers wil Carrefour feestmaaltijden bereiden die vervolgens door de Voedselbanken zullen verdeeld worden. Het koken gebeurt in de pop-up De Solidaire Keuken die op 14 en 15 december zal neerstrijken naast het Centraal-Station in Brussel, en op 21 en 22 december op de Veemarkt in Mechelen. Onder leiding van een chef-kok toveren vrijwilligers Carrefour-producten vervolgens om tot een ware feestmaaltijd voor minderbedeelden. De retailer zal bovendien ook alle keukenbenodigdheden leveren.

Dat de actie een groot succes is, blijkt uit het aantal inschrijvingen. Zo bevestigde Baptiste Van Outryve, woordvoerder van Carrefour, aan Gondola dat de kookmarathon ondertussen volledig volzet is. Al voegde hij er wel aan toe dat "vrijwilligers die langskomen in Mechelen nog kans maken om te kunnen meehelpen."

Ook enkele bekende Belgen doen mee

Bij deze actie hoort een grote mediacampagne die ondersteund wordt door verschillende Bekende Vlamingen en Walen. Zo zal Sandra Bekkari, tv-kok en ambassadrice van de Voedselbanken, in de ochtend van 21 december een handje helpen, en tekenen ook Sandrine Corman, Michael Pachen, Julien Lapraille, Anne Marchand, … present.