Supermarktketen Carrefour heeft samen met de Vlaamse groenten- en fruitgigant Greenyard een exclusieve samenwerking opgezet onder de naam ‘First in Fresh’. Die moet ervoor zorgen dat supermarktuitbaters alle mogelijke verse producten in individuele porties kunnen inkopen.

Carrefour is een samenwerking gestart met groenten- en fruitreus Greenyard die er moet voor zorgen dat supermarktuitbaters hun aankoopbeleid nog beter kunnen uitstippelen. In Sint-Katelijne-Waver heeft Greenyard een depot gebouwd waar alle mogelijke versproducten bestemd voor de verschillende winkels van Carrefour, verzameld en gedistribueerd worden. “Van daaruit kunnen we onze winkels individuele porties van verse producten toesturen, gaande van fruit en groenten tot brood, vlees en vis”, zegt Baptiste Van Outryve, woordvoerder van Carrefour. “Dat is voor onze uitbaters een grote stap voorwaarts. Als ze vroeger bijvoorbeeld kalkoen inkochten, moesten ze dat per pak van zes stuks doen. Als ze er daarvan maar vier verkochten, hadden ze een overschot dat ze nu kunnen vermijden. Ze kunnen ook producten inkopen die ze nog niet aankochten omdat ze niet wisten of ze ze in grote hoeveelheden zouden verkopen.”

De uitbaters kunnen dankzij ‘First in Fresh’ tot vijf keer per week aankopen plaatsen, die in vrachtwagens met verschillende temperatuurcompartimenten ter bestemming gebracht worden. Het project is nog maar net gestart en tot dusver zijn er 227 referenties beschikbaar in het nieuwe systeem, gaande van fruitsappen, melk en brood tot sushi, aldus Baptiste Van Outryve. De verschillende leveranciers van de supermarkt bezorgen hun versproducten in Sint-Katelijne-Waver, waar er voor gezorgd wordt dat ze in individuele (of grotere) porties uitgestuurd worden. “We willen onze winkeliers zo goed mogelijk bedienen en laten inspelen op de noden die ze per winkel hebben.”

De samenwerking is ook vanuit het standpunt van Greenyard bijzonder. De groenten- en fruitmultinational heeft een aparte divisie die zich bezig houdt met de levering van verse groenten en fruit aan supermarkten. Met deze exclusieve samenwerking zet het een stap verder.