Carrefour België opent haar eigen Carrefour Café in de Carrefour Market van Belle-Île. In dit ‘café’ van slechts 82m2 vinden consumenten een ruime keuze aan maaltijdoplossingen voor elk moment van de dag. Zo wil de retailer inspelen op de ‘on the go’ trend.

Steeds meer consumenten hebben niet langer de tijd om thuis te eten. Daarom zien we steeds vaker de grens tussen horeca en de grote distributie vervagen, waardoor er supermarkten opduiken die ook een eetgelegenheid aanbieden om klanten zo de beste winkelervaring te bieden. Dat is iets wat Carrefour maar al te goed beseft en daarom lanceert de retailer vandaag haar eigen Carrefour Café, een plaats waar klanten een ruime keuze aan maaltijdoplossingen voor elk moment van de dag vinden.

In het Carrefour Café kunnen klanten terecht voor een gevarieerde hap. Een groot deel van de maaltijden wordt ter plaatse bereid met lokale producten. Het hele aanbod aan snelle maaltijdoplossingen zal trouwens in deze zone gegroepeerd worden. Klanten kunnen kiezen tussen salades, belegde broodjes, verse quiches bereid door een lokale aanbieder, sushi’s of het gamma Carrefour Lunch Time. Gecombineerde aanbiedingen (maaltijd + drankje) zijn ook verkrijgbaar. Daarnaast kan de consument in het Café ook steeds terecht voor een  een kopje aromatische koffie of een vers geperst glas sinaasappelsap. “Het is voor ons ook de ideale plek om Carrefour-producten, Carrefour Bio en zelfgemaakte producten te promoten door workshops ter plekke te organiseren”, voegt de retailer er nog aan toe.

Alle maaltijden kunnen ter plaatse worden gegeten, in een gezellige eetruimte die uitkijkt op de winkelgalerij. Bovendien kunnen klanten naast de uitgebreide food-oplossingen en een gezellige sfeer ook gebruikmaken van de gratis wifi die aanwezig is en kunnen ze er hun smartphone, tablet of pc opladen en bereide maaltijden opwarmen in de microgolfoven.

Het Carrefour Café is open van maandag tot zaterdag van 9.00 uur tot 20.00 uur, en op vrijdag tot 21.00 uur. In de loop van 2019 zal Carrefour trouwens gelijkaardige foodcorners openen in andere winkelpunten.