Alexandre Bompard, de huidige topman van Fnac-Darty, zal Georges Plassat volgende maand opvolgen als CEO van de Franse retailgroep Carrefour.

Enkele weken geleden lekte al uit dat Alexandre Bompard favoriet was om Georges Plassat op te volgen aan het hoofd van de Groupe Carrefour. Carrefour zou nog willen wachten tot de algemene aandeelhoudersvergadering van 15 juni om het nieuws officieel aan te kondigen, maar heeft dat nu toch sneller gedaan.

In een verslag van de laatste Raad van Bestuur, meldt de retailer dat Alexandre Bompard unaniem aangeduid werd als de nieuwe CEO van Carrefour. Boppard zal de functie al opnemen vanaf 18 juli 2017 en Georges Plassat officieel opvolgen aan het hoofd van de Franse groep.

De Raad van Bestuur bedankt lPassat voor het goede werk dat hij geleverd heeft, en zegt in Bompard een waardige opvolger gevonden te hebben.

De naam van Bombard ging al langer rond als mogelijke opvolger van Plassat. In zijn huidige functie is hij er in vier jaar tijd in geslaagd de beurswaarde van Fnac te verdriedubbelen. Bovendien heeft hij bij Fnac sterk ingezet op kostenbesparingen, het bedrijf zou zelfs voor liggen op schema om tegen 2018 maar liefst 130 miljoen euro in kosten te besparen.

Georges Plassat stond al aan het hoofd van Carrefour sinds 2012, toen hij Lars Olafsson opvolgde. Onder Plassat werd er ingezet op prijsverlagingen en convenience winkels, een strategie waar de groep goed bij vaarde. Eén van de uitdagingen voor de jonge Bompard (44) wordt nu om de prestaties van de Franse hypermarkten te verbeteren.