Nadat Carrefour België donderdag zijn transformatieplan aankondigde, zal de eerste fase van de wet Renault deze week in werking moeten treden. Dat meldt L’Echo.

In totaal zijn zo’n 1.233 jobs bij Carrefour België bedreigd. Daarom weigerden 27 Carrefour-winkels om de dag na het verdict hun deuren te openen. Nu zijn er dat nog maar twee: de hypermarkten in Haine-Sainte-Pierre en in Belle-Ile (Angleur).

Vandaag en morgen is er een ontmoeting tussen de verantwoordelijken van de CNE en de Setca en hun afgevaardigden om de ondernemingsraad van aanstaande woensdag voor te bereiden. Dan zal de eerste informatie- en consultatiefase van de wet Renault in werking treden. Eerst staat echter de agenda op de planning.

Tegelijkertijd zullen de vakbonden het debat hervatten over de aanpassing van de wet Renault. Die werd immers drie maanden geleden geëvalueerd nadat Caterpillar zijn deuren sloot. Concreet stelt de tekst van minister van Werk, Kris Peeters, voor om, in het geval van een herstructurering, bijkomende beperkingen op te leggen aan bedrijven. Een van die beperkingen is de verplichting om de informatie die tijdens de informatiefase van de Wet Renault werd uitgewisseld, ook vrij te geven op vraag van het parlement.