Google lanceert zijn betaalapp Android Pay in België. Het wordt daarmee mogelijk om contactloos te betalen bij 85.000 betaalterminals in ons land, onder andere in de meeste supermarkten van Carrefour. 

België is het tiende land ter wereld waar Google Android Pay introduceert. Met de app is het mogelijk om aan de kassa te betalen zonder je portefeuille of smartphone boven te halen. Wanneer de kassamedewerker de klant de som van zijn boodschappen meedeelt, hoeft die alleen maar zijn smartphone tegen de betaalterminal te plaatsen. De betaling wordt op het scherm van de terminal bevestigd, de kassamedewerker overhandigt hem zijn kassaticket en hij kan verder. Hij hoeft zelfs de app niet te openen.

 

85.000 terminals

Google zegt dat Belgische gebruikers met Android Pay zullen kunnen betalen in 85.000 betaalautomaten die contactloze betalingen toelaten. Enseignes die de betaalapp bij de lancering ondersteunen zijn H&M, Medi-Market, Media Markt, Quick, McDonald’s en Carrefour. Ook online en in apps zal je kunnen betalen bij onder andere Deliveroo en Showroomprive.com. 

Carrefour is de eerste grote supermarktketen die betalingen met Android Pay aanvaardt. Vanaf vandaag kan de klant zijn boodschappen met Android Pay betalen via ongeveer 4.300 betaalterminals in quasi 600 Carrefour winkels (45 Hypermarkten Carrefour, de meerderheid van de Market en Easy supermarkten en Express buurtwinkels).

Wachttijd aan kassa verminderen

Volgens de retailer wint de klant met de nieuwe dienst aan comfort aangezien hij nog sneller en eenvoudiger voorbij de kassa zal kunnen passeren. “Bij Carrefour trachten we continu onze service naar de klant naar een nog hoger niveau te tillen. Een van onze prioriteiten hierbij is de wachttijd aan de kassa, die we permanent verbeteren. Elke innovatie die de klantenervaring verbetert trekt bijgevolg onze aandacht,” zegt woordvoerder Baptiste van Outryve.

Al sinds 2010 aanvaarden alle betaalterminals in de Hypermarkten Carrefour draadloze betalingen via de NFC (Near Field Communication) technologie, wat sinds 2015 ook een feit is voor de Market, Easy en Express winkels van Carrefour. Dat Carrefour die technologie toen omarmde betekende toen ook een primeur in het Belgische retaillandschap.

Enkel via BNPP Fortis

Momenteel kan je Android Pay enkel koppelen aan een kredietkaart van BNP Paribas Fortis of zusterbanken Hello bank! en Fintro. Google zegt dat het “binnenkort” ook debetkaarten van die banken en van KBC/CBC zal ondersteunen.