De raad van bestuur van Comeos, de federatie voor de handel en diensten in België, heeft Carine Kaisergrüber aangesteld als nieuwe voorzitter. Ze volgt daarmee Geert Verkest op, en is de eerste vrouw aan het hoofd van de organisatie.

Kaisergrüber (°1967) is Country Director Belgium-Luxemburg bij HEMA, en was al lid van de Raad van bestuur van Comeos. Nadat ze afstudeerde als licentiate commerciële wetenschappen, startte ze haar loopbaan bij de GIB-groep, waar ze zich binnen de Sarma-keten opwerkte van stagiaire tot regio-manager voor Brussel en Wallonië. Toen de winkelformule in 1997 ophield te bestaan, zette ze de stap naar de Nederlandse groep HEMA, waar ze snel regio-manager werd, en uiteindelijk de leiding kreeg over de Belgische en Luxemburgse vestigingen. Vandaag is ze Country Director Belgium-Luxemburg, en heeft ze de leiding over 98 winkels (94 in België en 4 in Luxemburg).

“Ik ben bijzonder blij dat de keuze op Carine is gevallen”, zegt Dominique Michel, Gedelegeerd bestuurder van Comeos. “Ze is bijzonder dynamisch, kan perfect de vinger op de problemen van de handel leggen en is ook in staat om oplossingen aan te dragen. Ik ben ervan overtuigd dat onze federatie nog wordt versterkt met deze sterke vrouw als voorzitter.”