Deze week nog brengt AB InBev zijn overnamebod uit op SABMiller. Dat meldt de Sunday Times. Het bod wordt geschat op 95 miljoen euro en zou volgens de krant maandag 28 september bekend worden gemaakt.

Midden september kondigde AB InBev aan een bod te willen doen op zijn grootste concurrent SABMiller. Deze laatste heeft dit tot op het heden nog niet ontvangen. Volgens de Sunday Times zou AB InBev zijn bod vandaag nog uitbrengen, terwijl de deadline volgens de Britse beursregels pas 14 oktober valt.

Regering is tegen verhuis AB InBev 

Vorige week lekte dan weer de informatie dat AB InBev zijn hoofdzetel naar het Verenigd Koninkrijk zou verhuizen. Hoewel de bierbrouwer weigerde te reageren, besloot de federale regering de roerende voorheffing te verlagen die buitenlandse aandeelhouders betalen op hun inkomsten. Op die manier hoopt ze de mogelijke verhuis tegen te gaan. “Hoewel een eventuele verhuizing van AB InBev slechts tot de geruchtenmolen behoort, stelt deze maatregel onze concurrentiepositie tegenover andere landen scherp”, reageerde minister van financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) in De Standaard.