Op zoek naar nieuwe wegen vanwege de aangekondigde ondergang van de traditionele brievenpost, kondigt bpost aan zich te zullen begeven in de bezorging van boodschappen, diensten en maaltijden aan huis. Er is vanaf maart een testfase gepland. "Er zullen drie testen worden gedaan in Vlaanderen en een in Wallonië. Voor die laatste moeten de gemeente en de regels nog worden bepaald. Als de testen overtuigend zijn, zullen we deze nieuwe diensten vanaf 2013 geleidelijk uitbreiden", verklaart Piet Van Speybroeck, woordvoerder van bpost. Elke test zal anders zijn.

Met Sinterklaas zullen 800 gezinnen de mogelijkheid krijgen om producten en diensten via een internetportaal bij hun plaatselijke leverancier te bestellen. Maar er zullen niet alleen kleine handelaren bij betrokken zijn: deze gezinnen kunnen hun boodschappen ook bij de grote ketens doen. De leveringen zullen plaatsvinden tussen 17u en 21u.

In Turnhout zullen de leveringen worden geconcentreerd rond een panel van 150 personen met een verlaagde mobiliteit. Zij zullen dus hun boodschappen, koude maaltijden, medisch materiaal en zelfs hun gestreken wasgoed thuis kunnen laten bezorgen.

In Grammont zijn het juist warme maaltijden die dagelijks bij 75 begunstigden van het OCMW bezorgd zullen worden.