Postbedrijf bpost breidt zijn boodschappendienst fors uit. Voortaan kunnen alle inwoners van Brussel en Waals-Brabant hun boodschappen thuis laten leveren door Combo, zoals de dienst nu heet.

Een tiental winkels werken al samen met de dienst, waarvan Cora Woluwe en Carrefour Hyper Bierges (enkel in Waals-Brabant) de grootste namen zijn. Het aantal deelnemende handelaars zal volgens bpost echter snel groeien.

De boodschappen worden op weekavonden geleverd tussen 18 en 20 uur (tot 21 uur in landelijke gebieden), en aankopen van verschillende winkels kunnen ook samen bezorgd worden. De consument betaalt 9,95 euro voor de dienst.

900.000 gezinnen

Combo is actief in Brussel en Waals-Brabant, waardoor volgens bpost 900.000 gezinnen toegang hebben tot de dienst. In oktober volgt nog een uitbreiding naar Halle-Vilvoorde en mogelijk volgen er later nog andere gebieden.

Bpost was al sinds 2012 een bezorgdienst voor boodschappen aan het testen in Sint-Niklaas, Turnhout en Waals-Brabant. Het testproject in Sint-Niklaas wordt nu stopgezet. Dat in Turnhout wordt verder gezet, maar is eigenlijk meer een samenwerking met zorgverstrekkers.